-
ТОП-5 веганських рецептів для літнього фруктового буму - 24.07.2024
-
Низькокалорійні літні десерти: ТОП-5 рецептів - 15.07.2024
-
Брускети для літніх пікніків: ТОП кращих рецептів - 10.07.2024
-
Святкуйте літо: знижки на улюблені товари до 37% у мережі VARUS - 02.07.2024
-
Коктейльний гороскоп: обираємо напій за знаком зодіаку - 01.07.2024
-
Коктейль-вечір з друзями: рецепти літніх коктейлів, які можна приготувати самостійно - 18.06.2024
-
Секрети стрункості: плануй свій раціон та худни - 10.06.2024
-
Щасливе дитинство: ТОП-3 простих рецептів для корисних сніданків - 06.06.2024
-
“Літній карнавал” у VARUS: акційні пропозиції та оригінальні рецепти у тематичному каталозі - 03.06.2024
-
ТОП-продуктів. Ковбаса та м’ясні делікатеси: що українці найчастіше замовляють онлайн. Аналітика від VARUS.UA - 27.05.2024
Олександр Лієв: У жовтні на Херсонщині пройде семнінар присвячений винному туризму
Міністр аграрної політики та продовольства УкраїниОлексій Павленко неодноразово підкреслював, що у нашій країні зелений туризм є одним з найперспективніших важелів залучення інвестицій у розвиток сільських територій.
Відтак було поставлено завдання розвивати цей напрям у рамках діяльності Мінагрополітики, методологічно сприяти власникам сільських садиб. Про це повідомив радникМіністра – координатор напряму сільського зеленого туризму в міністерстві Олександр Лієв у інтерв’ю Національній радіокомпанії України.
Він зазначив, що відомство разом із Асоціацією індустрії гостинності України започаткувало цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
«Цей проект дозволяє власникам садиб обмінюватися досвідом, формувати концепцію розвитку цього виду туризму, як бізнесу. Нині у кожній області є близько 2 тисячі об’єктів зеленого туризму. Це фермерські господарства, приватні маєтки, які не лише заробляють кошти на своїй продукції і послугах, але і просувають власні бренди», – наголосив Олександр Лієв.
Він підкреслив, що сільський зелений туризм можна реалізувати у будь-якому регіоні країни як успішний соціально-економічний проект. «Ми втратили російський ринок і маємо максимально використати можливості внутрішнього ринку. І розвиток туризму збільшує внутрішній ринок споживання в Україні», – зауважив радник Міністра.
Потенціал нашого зеленого туризму надзвичайно великий. Навіть без фінансової підтримки держави він більше, ніж у Латвії, Литві, Польщі, інших східноєвропейських країнах на момент їх вступу до ЄС.
«Наступний семінар, присвячений винному туризму, проведемо у жовтні цього року на Херсонщині. На території України понад 100 господарств, які займаються малим виноробством. Це цікавий і перспективний вид бізнесу. Адже вкладена фермером 1 гривня дає дохід району щонайменше у 3 гривні уже з третього року роботи цього об’єкта», – наголосив Олександр Лієв.
Джерело: http://msb.enarod.org/