-
Безалкогольна класика. В Україні з’явився Guinness 0.0 - 27.12.2024
-
Віскі без секретів: новий епізод подкасту «Антискептик» від MAUDAU - 24.12.2024
-
ТОП-5 найпопулярніших страв у VARUS CAFE: що обирають клієнти? - 23.12.2024
-
Доходи ресторанного бізнесу в Україні торік приросли на 120%: хто заробив найбільше? - 23.12.2024
-
Мемна доставка: як завоювати серця аудиторії через гумор - 17.12.2024
-
Корисні крем-супи: історія, популярність і рецепти - 12.12.2024
-
3 кращі рецепти гарячого шоколаду для затишних вечорів - 04.12.2024
-
Виробництво алкоголю і тютюну атестуватиме Укрметртестстандарт - 02.12.2024
-
ТОП страв з білої риби - 27.11.2024
-
Кращі запіканки для ситної вечері - 21.11.2024
Олександр Лієв: У жовтні на Херсонщині пройде семнінар присвячений винному туризму
Міністр аграрної політики та продовольства УкраїниОлексій Павленко неодноразово підкреслював, що у нашій країні зелений туризм є одним з найперспективніших важелів залучення інвестицій у розвиток сільських територій.
Відтак було поставлено завдання розвивати цей напрям у рамках діяльності Мінагрополітики, методологічно сприяти власникам сільських садиб. Про це повідомив радникМіністра – координатор напряму сільського зеленого туризму в міністерстві Олександр Лієв у інтерв’ю Національній радіокомпанії України.
Він зазначив, що відомство разом із Асоціацією індустрії гостинності України започаткувало цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
«Цей проект дозволяє власникам садиб обмінюватися досвідом, формувати концепцію розвитку цього виду туризму, як бізнесу. Нині у кожній області є близько 2 тисячі об’єктів зеленого туризму. Це фермерські господарства, приватні маєтки, які не лише заробляють кошти на своїй продукції і послугах, але і просувають власні бренди», – наголосив Олександр Лієв.
Він підкреслив, що сільський зелений туризм можна реалізувати у будь-якому регіоні країни як успішний соціально-економічний проект. «Ми втратили російський ринок і маємо максимально використати можливості внутрішнього ринку. І розвиток туризму збільшує внутрішній ринок споживання в Україні», – зауважив радник Міністра.
Потенціал нашого зеленого туризму надзвичайно великий. Навіть без фінансової підтримки держави він більше, ніж у Латвії, Литві, Польщі, інших східноєвропейських країнах на момент їх вступу до ЄС.
«Наступний семінар, присвячений винному туризму, проведемо у жовтні цього року на Херсонщині. На території України понад 100 господарств, які займаються малим виноробством. Це цікавий і перспективний вид бізнесу. Адже вкладена фермером 1 гривня дає дохід району щонайменше у 3 гривні уже з третього року роботи цього об’єкта», – наголосив Олександр Лієв.
Джерело: http://msb.enarod.org/