-
Бургер, борщ або вівсянка: чим снідають українці - 22.02.2021
-
Україна в 2020-му більше чаювала - 22.02.2021
-
Перший стейк, надрукований на 3D-біопринтері, смачний як справжній - 19.02.2021
-
Zakaz.ua розпочав доставляти з «ЕКО маркет» у Борисполі - 18.02.2021
-
Ізраїльський стартап, що друкує рослинні стейки на 3D-принтері, залучив 29 мільйонів доларів - 17.02.2021
-
Nestle за два роки створила свій дебютний веганський шоколад - 17.02.2021
-
Лідер доставки їжі в США придбав стартап-виробника роботів-кулінарів - 11.02.2021
-
Бренди здорового харчування DREAMEAT ТА BRUNCH — партнери чемпіонату України з легкої атлетики у Сумах - 09.02.2021
-
Мільярд доларів витратить Uber на купівлю алкогольного сайту електронної комерції! - 08.02.2021
-
Ресторани відчинятимуться за своїм розкладом без згоди з органами місцевого самоврядування - 04.02.2021
Україна в 2020-му більше чаювала
Минулого року до України надійшло 17,2 тисяч тонн чаю вартістю 60,4 мільйонів доларів. Зростання імпорту спостерігалося на 8 відсотків порівняно з 2019-им.
В Україну постачали чай Шрі-Ланка (37 відсотків), Індія (14 відсотків), Китай (11 відсотків), Кенія (10 відсотків), ОАЄ (12 відсотків).
Зелений чай був більше до душі українцям. Його частка становила 16 відсотків від загального обсягу імпорту.
Український ринок чаю залежний від імпортної продукції.
В середньому українець споживає протягом року орієнтовно 0,4 кілограми чаю. Середній світовий показник — це 0,8 кілограм.
Україна виконує також реекспорт чаю, але його масштаби незначні.
Минулого року експортовано 743 тонн чаю вартістю 5,1 мільйонів доларів.
62 відсотки українського експорту чаю припадає на Білорусь та Молдову.
За матеріалами Українського клубу аграрного бізнесу