-
Секрети здорового перекусу: страви, які допоможуть зберегти енергію та підтримати активність впродовж дня - 26.04.2024
-
Збалансоване харчування: як створити меню з рослинних продуктів під час посту - 18.04.2024
-
Корисні напої для заряду енергії та підтримки здоров’я: ТОП-10 рецептів смузі - 11.04.2024
-
Презентуємо потужний барний фестиваль «Спільнота» від Diageo Bar Academy - 10.04.2024
-
Як змінились алкогольні вподобання українців. Аналітика VARUS.UA - 10.04.2024
-
Весняний калейдоскоп: розпочинаємо місяць здорового харчування з VARUS - 02.04.2024
-
Весняний раціон: добірка рецептів легких салатів - 29.03.2024
-
Планову, швидку чи самовивіз: яку доставку обирають українці. Аналітика VARUS.UA - 22.03.2024
-
Масниця 2024: як за рік змінилися ціни на продукти для млинців - 15.03.2024
-
День святого Патрика: тематичні рецепти - 14.03.2024
Україна в 2020-му більше чаювала
Минулого року до України надійшло 17,2 тисяч тонн чаю вартістю 60,4 мільйонів доларів. Зростання імпорту спостерігалося на 8 відсотків порівняно з 2019-им.
В Україну постачали чай Шрі-Ланка (37 відсотків), Індія (14 відсотків), Китай (11 відсотків), Кенія (10 відсотків), ОАЄ (12 відсотків).
Зелений чай був більше до душі українцям. Його частка становила 16 відсотків від загального обсягу імпорту.
Український ринок чаю залежний від імпортної продукції.
В середньому українець споживає протягом року орієнтовно 0,4 кілограми чаю. Середній світовий показник — це 0,8 кілограм.
Україна виконує також реекспорт чаю, але його масштаби незначні.
Минулого року експортовано 743 тонн чаю вартістю 5,1 мільйонів доларів.
62 відсотки українського експорту чаю припадає на Білорусь та Молдову.
За матеріалами Українського клубу аграрного бізнесу