-
Кращі запіканки для ситної вечері - 38 mins назад
-
Як започаткувати власний бізнес: для підприємців презентували освітній відеокурс - 15.11.2024
-
Жодних застуд: 5 гарячих напоїв для підтримки імунітету - 12.11.2024
-
5 страв, які ви полюбите восени - 08.11.2024
-
Гелловін 2024: креативні страви для вечірки - 29.10.2024
-
“Стратегічний запас”. Які продукти тривалого зберігання варто мати вдома? - 24.10.2024
-
ТОП-5 страв: культурне та гастрономічне значення сирів в Україні - 22.10.2024
-
Сирний фестиваль: незвичні поєднання або з чим найкраще смакує сир - 14.10.2024
-
Е-система обігу алкоголю, тютюну та рідин в електронних сигаретах запрацює з 2026 р. - 11.10.2024
-
ТОП-5 рецептів з цвітної капусти: як урізноманітнити осіннє меню - 11.10.2024
Україна в 2020-му більше чаювала
Минулого року до України надійшло 17,2 тисяч тонн чаю вартістю 60,4 мільйонів доларів. Зростання імпорту спостерігалося на 8 відсотків порівняно з 2019-им.
В Україну постачали чай Шрі-Ланка (37 відсотків), Індія (14 відсотків), Китай (11 відсотків), Кенія (10 відсотків), ОАЄ (12 відсотків).
Зелений чай був більше до душі українцям. Його частка становила 16 відсотків від загального обсягу імпорту.
Український ринок чаю залежний від імпортної продукції.
В середньому українець споживає протягом року орієнтовно 0,4 кілограми чаю. Середній світовий показник — це 0,8 кілограм.
Україна виконує також реекспорт чаю, але його масштаби незначні.
Минулого року експортовано 743 тонн чаю вартістю 5,1 мільйонів доларів.
62 відсотки українського експорту чаю припадає на Білорусь та Молдову.
За матеріалами Українського клубу аграрного бізнесу