-
ТОП страв з білої риби - 27.11.2024
-
Кращі запіканки для ситної вечері - 21.11.2024
-
Як започаткувати власний бізнес: для підприємців презентували освітній відеокурс - 15.11.2024
-
Жодних застуд: 5 гарячих напоїв для підтримки імунітету - 12.11.2024
-
5 страв, які ви полюбите восени - 08.11.2024
-
Гелловін 2024: креативні страви для вечірки - 29.10.2024
-
“Стратегічний запас”. Які продукти тривалого зберігання варто мати вдома? - 24.10.2024
-
ТОП-5 страв: культурне та гастрономічне значення сирів в Україні - 22.10.2024
-
Сирний фестиваль: незвичні поєднання або з чим найкраще смакує сир - 14.10.2024
-
Е-система обігу алкоголю, тютюну та рідин в електронних сигаретах запрацює з 2026 р. - 11.10.2024
ТОП-смачних бутербродів на сніданок від Zakaz.ua. Частина 1
Коли часу на приготування сніданку залишається вкрай мало, у якості швидкого перекусу до ранкової кави завжди можна приготувати бутерброди. Адже однією з важливих і незмінних складових такої закуски є вуглеводний компонент — хліб, тости або булочка. Всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua ділиться рецептами найсмачніших бутербродів з незвичними інгредієнтами, які приємно здивують вас смаковими властивостями та зроблять ваші сніданки незабутніми.
Цікавинки з історії: як з’явився бутерброд
Тепер видів бутербродів — хоч греблю гати! Найпростіший з них — відкритий. Трохи складніший у виконанні вважається закритий бутерброд — продукти ховаються між двома шматками хліба.Таке поєднання зазвичай називають сендвічем. Також зараз популярно покласти начинку на хліб і розігріти — вийде гарячий бутерброд.
Саме ж слово «бутерброд» перекладається з німецької як «хліб з маслом». Проте не означає, що цей геніальний винахід людства з’явився в Німеччині. Багато країн змагаються за право вважати себе країною бутербродів. Ще за часів Мойсея стародавні євреї клали на бездріжджовий хліб оливкову олію та різноманітні продукти. В Індії хлібець «чапаті» теж здавна служить тій же меті. Данці вважають, що найсправжнісінький тандем хліба з маслом народився саме в їх країні. Але з ними не згодні шведи, адже бутерброд — незмінний супутник знаменитого «шведського столу», де в асортименті використовують величезний вибір канапе. Англійці приписують цей винахід своєму співвітчизнику Джону Монтегю, 4-му графу Сендвічу, завзятому гравцеві в карти, який хотів поласувати їжею, не відволікаючись від гри. Тому робив швидкий перекус, наказуючи підданим покласти йому їжу між двома скибками хліба. Саме цей різновид бутерброду в сучасному світі іменується сендвічем.
Досі ніхто не знає правди, але, напевно, жодна країна не стане заперечувати, що бутерброди — це не тільки корисне, але дуже зручне і смачне надбання всього людства. Вони містять достатню кількість вуглеводів, головна функція яких — саме енергетична. Тому лише кілька смачних бутербродів зранку стануть для вас справжнісеньким джерелом сили на весь день, адже здатні швидко наситити та збагатити енергією. Звичайно, останнім часом “модні” дієтологи доволі часто хибно демонізують вуглеводи. Але потрібно розуміти, що вони є різні. Наприклад, цільнозерновий хліб — складний вуглевод, який може стати частиною вашого збалансованого раціону. Батон — простий вуглевод, який сприятиме збільшенню рівня цукру в крові і позначки кілограмів на вагах. Тому, як кажуть у народі, усе потрібно споживати в міру та з розумом.
Бутерброд з інжиром та камамбером
Такий вид бутерброда буде не тільки смачним, але і корисним початком дня. Він поєднує в собі приємний присмак сирного продукту і поживну цінність інжиру, який освіжає смак та додає легкості у шлунку. Адже свіжі плоди інжиру мають багато корисних властивостей. В них міститься значна кількість антиоксидантів, таких як флавоноїди і фенольні сполуки, які захищають клітини організму від пошкоджень вільними радикалами і зміцнюють імунітет. Інжир корисний для зміцнення кісток, адже містить в собі значну кількість кальцію і калію. Ну і звичайно, він багатий на велику кількість мінералів і вітамінів, таких як А, С, В6, B3, К, містить цинк та магній, які підтримують здоров’я шкіри, зменшують запалення і підвищують тонус шкіри. Тож якщо ви хочете мати сяючий та ще більш привабливий вигляд, окрім звичайного регулярного косметичного догляду потурбуйтесь і про збагачення свого раціону смачним середземноморським фруктом як інжир.
Інгредієнти:
- сир камамбер;
- свіжий інжир;
- білий або тостовий хліб;
- гарбузове насіння;
- мед.
Спосіб приготування
Крок 1. Гострим ножем поріжте на довгі шматочки сир камамбер, а також розріжте четвертинками свіжі плоди інжиру. Про всяк випадок нагадаємо, що інжир обов’язково треба помити =) Очистіть від шкаралупи гарбузове насіння та подрібніть його.
Крок 2. Підсмажте тости у тостері. У випадку якщо тостеру дома немає — обсмажте хліб з обох сторін на розігрітій пательні, змащеній вершковим маслом.
Крок 3. Формуємо наш бутерброд. На тарілку викладіть теплий хліб. Покрийте скибочки хліба шматочками сиру камамберу, а зверху покладіть інжир. Пікантність страві додадуть крапельки меду, і на завершення, посипьте цю красу подрібненим гарбузовим насінням. Смачного!
Щоб не допустити помилок під час приготування, дивіться детальну відеоінструкцію рецепта на каналі TikTok сервісу доставки продуктів Zakaz.ua.
Канапки з гуакамоле та креветками
Гуакамоле — це універсальний мексиканський соус, який вигадали ацтеки задовго до іспанської колонізації. Традиційно його готують з додаванням різних овочів та спецій, але обов’язковим ігредієнтом має бути авокадо та сік лимону. Саме тому гуакамоле має багато корисних властивостей. Наприклад, авокадо, що є головною складовою страви та користується шаленою популярністю в сучасних дієтичних раціонах, містить багато вітамінів та мінералів, включаючи калій, біотин, вітамін К та вітамін Е. Також він містить антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом. Приготування гуакамоле займає мінімум часу і не вимагає великих зусиль. Цей поживний соус можна вранці додавати до гарячих бутербродів або використовувати в якості закуски до традиційної яєчні. Однак в нашому випадку ми пропонуємо авторський рецепт смачнючих канапок від Zakaz.ua з гуакамоле, креветками та манго.
Інгредієнти:
- цільнозерновий хліб;
- авокадо;
- лимон;
- манго;
- болгарський перець;
- цибуля;
- креветки;
- петрушка;
- сіль та перець на смак.
Спосіб приготування
Крок 1. Для початку треба помити всі овочі, петрушку та їх подрібнити. Спершу розберемося з авокадо: розріжте його навпіл, дістаньте кісточку, м’якоть, розімніть її виделкою до однорідної маси. Одразу ж додайте до пасти авокадо сік лимона, щоб гуакамоле не почав темніти й втрачати колір.
Крок 2. Гострим ножем подрібніть невеличкими кубиками перець, цибулю та поріжте петрушку. Окремої уваги заслуговує наше соковите манго. Даємо кілька лайфхаків, як зручно нарізати ці плоди. Шкірку з фрукта можна зняти звичайної овочечисткою. Спочатку забирається шкірка з половини фрукта, а потім плід укладається залишилася шкіркою в долоню і знімається м’якоть до кісточки. Потім вона вирізається невеликим ножем. Також його можна очистити повністю і розрізати на дві частини. Потім маленьким ножем акуратно звільнити м’якоть від кісточки. Нарізати манго можна кубиками, часточками, кружальцями і т. д., в залежності від того як вам подобається та буде зручніше.
Крок 3. Тепер перейдемо до креветок. Закип’ятіть воду, додайте сіль і спеції за смаком. Опустіть креветки в окріп і варіть від 1 до 3 хвилин, в залежності від їх розміру. Коли креветки зваряться, очистіть їх від панцирю та кишківника.
Крок 4. Всі підготовлені інгредієнти змішайте у глубокому посуді та ретельно перемішайте: очищені креветки, подрібнені манго, цибулю, перець, петрушку та м’якоть авокадо. Ще раз додайте трішки лимоного соку в гуакамоле. Можна також додати за бажанням сіль та перець.
Крок 5. Залишився фінальний штрих. На шматочки цільнозернового хліба викладаємо апетитне гуакамоле і насолоджуємось надзвичайним смаком канапок. Bon appetit!
Бутерброд з моцарелою, томатом та авокадо
Любите моцарелу? І недарма! Це надзвичайно ніжний і м’який сир з високим вмістом вологи, який виготовляють зі свіжого коров’ячого молока. Кремова консистенція моцарели та нейтральний смак дозволяє йому добре поєднуватися з різними інгредієнтами. Перші згадки про моцарелу зустрічаються ще в середині XVI століття. Моцарела був створений в південній Італії, у регіоні Кампанія. Також історія сиру тісно пов’язана з містом Неаполь, де його вперше почали виробляти у XVII столітті. Тому моцарела дуже популярна в італійській кухні і використовується для приготування багатьох традиційних страв країни як лазанья, кальцоне, паста тощо. За своїми властивостями моцарела рекомендований тим, хто худне, адже в цьому продукті значно менше солі, ніж у твердих і витриманих сирах. Тому це ідеальний інгредієнт для легкого та водночас корисного бутерброду з ранку до кави. Занотовуйте рецепт від Zakaz.ua =)
Інгредієнти:
- сир моцарела;
- томати;
- цільнозерновий хліб;
- авокадо;
- вершкове масло;
- рукола;
- сіль та часникова суха приправа.
Спосіб приготування
Крок 1. Скибочки свіжого цільнозернового хлібу змастити вершковим маслом та обсмажити на пательні з обох сторін.
Крок 2. Далі робимо пасту з авокадо: розріжте його навпіл, дістаньте кісточку, очистіть від шкірки, поріжте кубиками та розімніть їх виделкою у мисці. Намастіть отриману пасту на один з вже просмажених шматочків хліба.
Крок 3. Томати та сир моцарела нарізаємо тонкими кружечками або часточками. Викладаємо овочі та сир на другий шматочок хліба та накриваємо зверху шматочком хліба, утворюючі таким чином двоярусний бутерброд. Для освіжаючого смаку й декору додатково між скибочками хліба можна покласти рукулу або іншу зелень. Сніданок готовий, смачного!
Щоб не проґавити жодну деталь під час приготування, дивіться детальну відеоінструкцію рецепта на YouTube-каналі сервісу доставки продуктів Zakaz.ua.
Канапки з авокадо та лососем
Мабуть немає у світі людини, яка б не полюбляла ласувати червоною рибкою. Лосось не лише вважається делікатесом, але й по праву посідає одне з чільних місць у здоровому раціоні. Ця риба смачна у будь-якому вигляді. Проте не лише через смак цінують лосося кухарі та дієтологи. Він приваблює також вмістом мікроелементів та вітамінів. Оскільки в його складі містяться вітаміни групи А і Е — лосось справляє позитивний вплив на стан волосся і зменшує ламкість нігтів. А жири Омега-3 стимулюють мозкову діяльність, сприяють покращенню пам’яті та уповільнюють процеси старіння.
Тому в останньому рецепті нашої добірки смачних бутербродів від Zakaz.ua пропонуємо використати в якості інгредієнту цей корисний смаколик.
Інгредієнти:
- гречаний хлібчик;
- авокадо;
- яйця;
- томати;
- слабосолений лосось;
- лимон
- гарбузове насіння
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування
Крок 1. Спочатку треба відварити яйця, а скибочки гречаного хлібу обсмажити на пательні у вершковому маслі з обох сторін до золотистої скоринки.
Крок 2. Промийте всі овочі. Маленькими шматочками наріжте авокадо, помідори, а також слабосолений лосось та вже зварене яйце. Всі інгредієнти ретельно перемішайте у посуді, посоліть та поперчіть за смаком і додайте в отриману суміш кілька крапель соку лимона. Це збагатить смак лосося та, як вже було зазначено раніше, збереже колір авокадо.
Крок 3. Фінальний етап! Тепер все це красиво викладіть зверху на золотисті скибочки гречаного хлібу та, за бажанням, прикрасьте їх зеленню для декору. Не забудьте обов’язково посипати ваші канапки гарбузовим насінням. Це додасть страві нотки пряного присмаку та неодмінно прикрасить ваш сніданок. Смакуйте із задоволенням!
Тож якщо зранку вам потрібно швидкоруч приготувати сніданок — бутерброди найкраще рішення! А ми нагадуємо, що придбати всі потрібні інгредієнти для кулінарних шедеврів можна швидко та зручно на сайті або у мобільному додатку сервісу доставки Zakaz.ua. Заощаджуйте свій час та не витрачайте зусилля на похід до супермаркету, адже замовити все онлайн можна у кілька кліків. Крім того, це заощаджує ваш час та кошти завдяки багатьом акційним пропозиціям під час продуктового шопінгу.