-
Bayadera Group не продлевает контракт с Bushmills и Jose Cuervo - 1 день назад
-
Сервис доставки еды Raketa начинает работу в Киеве - 08.11.2019
-
Винная дегустация с Аурелио Монтес - 05.11.2019
-
Компанія Zakaz.ua розпочинає доставку продуктів та товарів ще з однієї великої української мережі супермаркетів — Фуршет! - 31.10.2019
-
Zombie Burger в усіх ресторанах Star Burger «Зомбування неминуче. Один укус і вас зомбовано!» - 30.10.2019
-
Тріумфальне «приземлення» II сезону пригод Космонавта і Банки Revo! - 28.10.2019
-
AB InBev приймає заявки на програму зі сталого розвитку 100+ Accelerator 2020 - 08.10.2019
-
Холдинг RPHI Ukraine святкує повторне відкриття готелю Radisson BLU в Києві - 08.10.2019
-
У Kоблево зібрали більше 10 тисяч тонн винограду - 07.10.2019
-
Головний реп-майданчик України оголосив переможця «живого» сезону - 04.10.2019
У Kоблево зібрали більше 10 тисяч тонн винограду
Цього року збирали 400 тонн винограду в день – це рекорд у Коблево. Загалом протягом вересня коблевські виноградарі зібрали більше 10 тисяч тон винограду. Близько 70% врожаю збирали селективно руками для виробництва вин високої якості
Літо 2019 було не надто сприятливими для українських виноградарів – посушливе і спекотне без дощів — нетипове для узбережжя Чорного моря. Проте перевагою нинішнього врожаю є не кількість, але якість: завдяки сухому сезону увесь врожай повністю дозрів і це добре позначиться на якості вина.
Головний винороб ПАТ Коблево Тетяна Матвєєва: «Усю вологу виноград брав з ґрунтів, а ззовні його зігрівало щедре сонце. Відсутність дощів вплинула на дозрівання винограду тож і вино ми очікуємо особливе – насичене, з яскраво вираженими характеристиками сортів, з фруктовими нотами в ароматі і смаку».
Загалом цього року у Коблево зібрали 10,5 тисяч тонн винограду, це на 16% менше порівняно із минулорічним врожаєм. На території більше 2000 га тут вирощують 16 сортів винограду європейських сортів і локальні аборигенські сорти: Одеський Чорний, Бастардо Магарачский, Мускат Одесский. У Коблево виноград збирають руками – до селективного збирання залучено 270 робітників. Ручний збір винограду застосовують для вин лінійок Select і Reserve, до того ж частина робіт проводиться на світанку, аби виноград не нагрівався. Такий селекційний збір гарантує якість відбору тільки найкращого винограду, що впливає на якість вина.
Зараз триває сезон переробки винограду. Створене з нього вино буде дозрівати у виносховищі, а вже починаючи з січня 2020 з’явиться у продажу.