ТОП-смачних бутербродів від Zakaz.ua. Частина 2

Всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua ділиться вже другою підбіркою рецептів найсмачніших бутербродів. Цього разу мова йтиме про апетитні солодкі канапки, які неодмінно обожнюватимуть усі члени вашої родини. Легкі французькі тости з ягодами, ситні та поживні круасани з фруктамиідеально підійдуть для сніданку або швидкого перекусу з чаєм, кавою або молоком.

Французькі тости з лохиною та маскарпоне

Тости на сніданок — одна з найпоширеніших французьких страв, яка в оригіналі називається Pain Perdu, хоча на багатьох мовах і в багатьох країнах можна знайти свою версію назви. Одна з легенд говорить, що ця страва була винайдена у Франції у середині XV-го століття кулінарним майстром, який працював при французькому дворі. Ім’я майстра невідоме, але його рецепт полягав у тому, щоб замочити крихти хліба в змішаному яйці та молоці, а потім смажити їх у маслі до золотисто-коричневого кольору. Інша версія говорить, що французький тост був винайдений у Римі в давнину. Римляни використовували старий хліб, щоб зробити десерт, який вони називали «Pan Dulcis». Вони змішували яйця з молоком та вином, а потім занурювали старий хліб у цю суміш і смажили на олії. Незалежно від того, яка версія історії є правдою, французький тост став популярним у багатьох країнах світу і зараз можна знайти різні варіації цього десерту в різних кулінарних традиціях. Варіант подачі обмежується лише вашою фантазією — це можуть бути тости з ягодами, фруктами, медом, сиром, сиропом і т.д. Французький тост — нереальна смакота, а якщо ще й додати крем з маскарпоне і кавою… просто мрія, а не сніданок! Zakaz.ua ділиться з вами надшвидким у приготуванні та дуже смачним рецептом тосту з маскарпоне і ягодами лохини.

Інгредієнти:

  • лохина — 200 г;
  • вершковий сир маскарпоне — 180 г;
  • тостовий хліб — 2-4 скибочки;
  • яйця — 2 шт;
  • вершкове масло — 30 г;
  • цукор на смак.

Спосіб приготування

Крок 1. Спочатку робимо яєчну суміш. Розбийте яйця у миску та додайте трішки цукру на смак, суміш ретельно збийте вінчиком або виделкою. Якщо білки добре не відділені, вони з’являтимуться шматками на тостах, що зіпсує і вигляд, і смак. Добре просочіть тости в отриманій суміші, щоб м’якоть після прожарювання була кремовою.

Крок 2. Розігрійте пательню на помірному вогні та змастіть її вершковим маслом.  Смажте тости на помірному вогні та не поспішайте. Тосту потрібно час просмажитися в середині. Занадто сильний вогонь швидко підрум’янить верх, а всередині тости залишаться холодними й непросмаженими.

Крок 3. Смачні французькі тости з маскарпоне майже готові, залишились тільки фінальні штрихи. Викладіть шматочки тостів на сервірувальну тарілку, щедро змастіть їх вершковим сиром та покладіть зверху ягоди лохини. До речі, ви можете не обмежуватися лохиною та додати до тосту ще інші шматочки будь-яких свіжих нарізаних фруктів або ягід на смак. При бажанні страву можна прикрасити м’ятою та посипати цукровою пудрою. Bon appetit!

Французький тост з бананом

Вам сподобалися тости з маскарпоне? В такому разі наступний наш рецепт ще більше полонить ваші серця. Адже тепер ми приготуємо тости з бананом та ароматною шоколадною пастою. Банани — дуже корисний, ситний і смачний продукт. В них містяться легкозасвоювані вуглеводи, а також глюкоза, фруктоза, сахароза, вітаміни А, В1, В2, В6, В9, Е, РР, залізо, калій, натрій, магній, фосфор, кальцій і т.д. Цей фрукт — справжнісінький скарб та кладень поживний речовин, який здатний швидко наситити та зарядити енергією на весь день. Саме тому банан топовий та найзатребуваніший екзотичний фрукт як в Україні, так і у всьому світі. Зокрема цей факт доводить статистика Zakaz.ua, адже банан — найпопулярніший фрукт, який зустрічається у кожному другому кошику онлайн-замовлень Клієнтів сервісу.

Інгредієнти:

  • банан — 1-2 шт;
  • тости — 2 або 4 шт;
  • шоколадна паста Nutella або Milka
  • яйця — 1-2 шт;
  • молоко — 50 мл;
  • цукор — 1 ч.л;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування

Крок 1. Спочатку приготуйте яєчну суміш з молоком. У глибоку миску вбийте два яйця, додайте чайну ложку цукру, молоко та ретельно збийте усе вінчиком. Занурте на кілька секунд в цю суміш кожен шматочок тосту.

Крок 2. Розігрійте велику сковорідку на середньому вогні, додайте вершкове масло і дозволити йому добре прогрітися перед викладанням тостів. Викладіть тости на розігріту сковорідку і смажте їх на середньому вогні, з кожного боку приблизно по дві хвилини, щоб утворилася рум’яна, хрустка скоринка.

Крок 3. Тост за рецептом від Zakaz.ua має бути двоярусний. Готові шматочки щедро змастіть шоколадною пастою. Потім на один з тостів треба викласти нарізаний кружечками банан та накрити його другим шматочком. Для красивої подачі до столу радимо полити страву тонкими струйками шоколадного сиропу або ж пастою. Такий смаколик буде доречний не тільки для ранкового сніданку, але і як окремий святковий десерт чи перекус між основними прийомами їжі. Смачного!

Зерновий круасан з хурмою

Круасан — не менш за тости популярна у Франції випічка. Це неймовірно смачний сніданок і один з улюблених десертів ласунів. Наприкінці нашої добірки рецептів пропонуємо вам приготувати хрусткий круасан з хурмою та вершковим сиром. Хурма — джерело величезної кількості вітамінів. І, до речі, якщо ви раптом не знали — це зовсім не фрукт, а ягода! Один або два плоди хурми на день можуть допомогти запобігти серцево-судинним захворюваннями. Також ягода містить йод, який важливий для щитовидної залози. А корисні елементи, що міститься в хурмі, поліпшують роботу печінки і покращують зір.

Інгредієнти:

  • зерновий круасан — 1-2 шт;
  • сир “Філадельфія” — 200 г;
  • вершкове масло — 30 г;
  • хурма — 1 шт;
  • волоські горіхи на смак.

Спосіб приготування

Крок 1. Розріжте зерновий круасан по горизонталі на дві половинки. Потім його треба обсмажити з обох сторін на гарячій пательні, змащеній вершковим маслом.

Крок 2.  На обидва вже хрусткі та обсмажені шматочки круасану з внутрішньої сторони щедро ножем помажте сир “Філадельфію”. До речі, замість “Філадельфії” ви можете використати будь-який інший вершковий кремовий сир, який є у вашому холодильнику. Це зовсім не зіпсує смаку, адже головна мета начинки — додати нотки ніжності цій страві =)

Крок 3. Помийте хурму та гострим ножем поріжте плід тоненькими скибочками. Красиво їх викладіть на нижній шматок круасана, посипте все подрібненими волоськими горіхами і накрийте верхнім шматочком круасана. Вуаля, ваш сніданок вже готовий. Бажаємо смачного!

Традиційно нагадуємо, що всі необхідні інгредієнти для ваших сніданків можна замовити з будь-якого улюбленого супермаркету на сайті або в мобільному додатку сервісу доставки Zakaz.ua. Формують замовлення професійні онлайн-шопери, які збирають з полиць магазину всі необхідні товари відповідно до побажань Клієнта. Перед доставкою всі продукти упаковуються у спеціальні термобокси, які підтримують правильний температурний режим. А кур’єри сервісу швидко та дбайливо доставлять необхідні продукти прямо до дверей вашого будинку.