ТОП-рецептів незвичайних сніданків

Усі чули відому приказку про те, що сніданок потрібно з’їсти самому, обід – розділити із другом, а вечерю віддати ворогу. І у ній таки є сенс. Вчені вже давно довели, що сніданок – найважливіший прийом їжі протягом дня. Всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua поділився рецептами смачних, ситних, поживних і незвичайних сніданків, приготувати які можна нашвидкоруч, не витрачаючи багато енергії та часу.

Якщо стоїть вибір між сніданком і 20 хвилинами додаткового сну, завжди обирайте перше! Чи то через брак часу, чи з якихось інших причин, багато з нас звикли заміняти повноцінний сніданок кавою, а то й взагалі нічого не їсти. Але варто пам’ятати, що із таким харчуванням, проблеми зі здоров’ям не за горами.

Лікарі та дієтологи переконані, що сніданок – це найкращий спосіб зарядити організм енергією з самого ранку. І як би це не здавалося дивним, адже після їжі завжди хочеться поспати, але факт є факт – сніданок підвищує працездатність людини майже на третину. Правильний сніданок в період з 7 до 9 ранку – це гарантія якісного і швидкого виконання будь-якої роботи протягом дня і збереження сил на вечірнє спілкування з друзями та розваги. Тому тримайте від фахівців сервісу доставки продуктів Zakaz.ua кілька рецептів незвичайних сніданків, що позитивно урізноманітнять ваш ранковий раціон.

Ідеально ніжне яйце пашот

Яйця — продукт, який найчастіше використовують для приготування сніданків. Адже посмажити омлет чи яєчню дуже легко, швидко і смачно. Складові продукту — білок і жири — допомагають підтримувати бадьорість, завдяки яким довше зберігається відчуття ситості. До того ж яйця дуже корисні та містять низку поживних речовин, що добре впливають на людський організм. Наприклад, у яйцях є холін – поживна речовина, яка стимулює розвиток і роботу мозку, а також покращує пам’ять і підвищує пильність. Також є два антиоксиданти – лютеїн і зеаксантин – які пов’язані з захистом очей від пошкоджень через ультрафіолетове випромінення.

Zakaz.ua пропонує вам урізноманітнити свої яєчні сніданки та замість звичних смажених, варених яєць або омлету приготувати яйце пашот. Це простий і швидкий спосіб приготування смачних яєць, який винайшли французькі кухарі у XIV столітті. Вони експериментували з продуктами та навчилися готувати яйця без шкаралупи. Тоді ця страва була на столі у вельмож. У сучасній Франції яйце пашот є невід’ємною частиною класичного сніданку. Його подають із зеленню та свіжими хрусткими тостами. Страва являє собою відварені яйця з ніжним білком і з рідким жовтком усередині.

Інгредієнти:

  • яйця курячі — 1 шт;
  • оцет — 100 мл;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • тостовий або зерновий хліб;
  • помідори;
  • огірки;
  • зелень для декору.

Спосіб приготування

Крок 1. Літр води налити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімального, щоб кипіння було дуже слабким. Додати у воду дрібку солі та оцет.

Крок 2. Одне яйце акуратно розбиваємо в миску, не пошкодивши жовток. Помішуємо киплячу воду ложкою, щоб утворилася глибока водяна воронка, і швидко вливаємо в неї розбите яйце. Продовжуємо помішувати воду ложкою, щоб яйце не прилипло до дна каструлі. Варити потрібно впродовж 2-х хвилин, щоб страва вийшла ідеальна. Коли яйце підніметься на поверхню, це означає, що воно приготувалося. Намагайтеся не перетримати, щоб зварився лише білок, а жовток залишався рідким.

Крок 3. Виймаємо яйце з води за допомогою шумівки, даємо воді стекти або викладаємо яйце на паперовий рушник, щоб вбралася зайва рідина. Вуаля, витончене яйце пашот по-французьки готове! Радимо смакувати страву зі смаженими тостами та свіжими овочами. Смачного!

Щоб не допустити помилок під час приготування, дивіться детальну відеоінструкцію рецепта.

Соковиті кабачкові оладки з куркою

Кабачок — один з найуніверсальніших, найдоступніших і найсмачніших продуктів. У складі плодів кабачків — 95 % води, але, крім цього, вони містять чимало корисних вітамінів та елементів: вітаміни С, В1, В2, калій, кальцій, магній, фосфор. Овоч почали вирощувати ще за 3000 років до н. е. Батьківщиною кабачків вважається Центральна Америка й Індія. А вже в XVI ст. кабачки були завезені у Європу, і зараз вони користуються неабиякою популярністю серед українців. Кабачки вважаються дієтичним продуктом, адже вони не лише мають низьку калорійність, а й надовго забезпечують відчуття ситості. Тому ідеально підходять для ранкових сніданків.

Ділимося з вами простим рецептом соковитих та м’яких кабачкових оладок з пікантним овочевим смаком. Рум’яні оладки з кабачків можна подати зі сметаною, грибним соусом, майонезом або будь-якими іншими вершковими соусами на ваш смак.

Інгредієнти:

  • кабачки — 500 г;
  • куряче філе — 3 шт;
  • яйця — 1-2 шт;
  • борошно — 2 ст.л.;
  • олія рослинна — 50 мл;
  • сметана 20% — 100 г;
  • сіль та перець на смак;
  • зелень для декору.

Спосіб приготування:

Крок 1. Очищені кабачки натерти на великій тертці. Після цього необхідно добре віджати отриману суміш від зайвої вологи.

Крок 2. Куряче філе дрібно нарізати, додати в миску до кабачків та все гарно перемішати. Формуємо з даних інгредієнтів тісто. До кабачків необхідно вбити два яйця, додати 2 столові ложки борошна, поперчити та посолити на смак. Все ретельно змішати.

Крок 3. Пательню поставити на плиту, змастити соняшниковою олією й добре розігріти. Ложкою викласти кабачкову масу у формі оладок й накрити кришкою. Смажити з 2-х боків по 1,5-3 хвилини до готовності.

Крок 4. Готові соковиті та рум’яні оладки залишилося лише викласти на тарілку й дати охолонути. Щоб страва виглядала бездоганно — прикрасьте її зеленю. Оладки радимо смакувати зі сметаною, яка довершить смакові властивості страви. Смачного!

Дивіться детальну відеоінструкцію рецепта на каналі TikTok сервісу доставки продуктів Zakaz.ua.

Аби не витрачати зайвий час на похід до супермаркету, щоб придбати потрібні інгредієнти, радимо замовити все онлайн на сайті або у мобільному додатку Zakaz.ua. Це дозволить значно зекономити ваш час та кошти під час продуктового шопінгу і швидко придбати потрібні продукти, не виходячи з будинку.