-
Маленькі травневі задоволення на VARUS.UA: як перетворити покупки на свято - 9 hours назад
-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 1 день назад
-
Що сказали б продукти, якби вміли говорити? - 1 день назад
-
Що купити — щоб знати, що готувати - 09.05.2025
-
Літо на смак: насолоджуйся морозивом власного виробництва від VARUS! - 30.04.2025
-
Від овочів до вина: що найчастіше замовляють у великих містах України - 30.04.2025
-
Як змінюється поведінка покупців VARUS.UA: тренди, аналітика, адаптація - 29.04.2025
-
ТМ Varto презентує новинку: хрумкий перекус для активного життя! - 16.04.2025
-
BBQ MASTER: Сезон грилю починається саме зараз! - 31.03.2025
-
Що готувати, коли зовсім немає часу? Страви за 10 хвилин - 25.03.2025
Єдині вимоги до матеріалів упаковки харчових продуктів
Верховна Рада прийняла Закон «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами» (законопроект № 4568), який визначає правові та організаційні засади забезпечення безпечності матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами, з метою забезпечення захисту життя і здоров’я людей, а також інших прав та інтересів споживачів.
Як пояснив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, у Законі йдеться про такі матеріали і предмети, як папір та картон, пластик, друкарські фарби, регенеровану целюлозу, силікон, текстиль, лаки і покриття, віск, деревину, клеї, кераміку, корок, гуму, скло, іонообмінні смоли, метали і їх сплави, активні та інтелектуальні матеріали і предмети тощо.
Серед основних новацій, зокрема:
1) визначено загальні вимоги до предметів та матеріалів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;
2) врегульовано відносини, пов’язані з виробництвом, обігом та використанням матеріалів і предметів;
3) впроваджено державну реєстрацію та ведення державного реєстру речовин, що використовуються у виробництві матеріалів і предметів та процесів переробки пластику (повторного використання);
4) визначено чіткі вимоги, щодо належної виробничої практики (GMP) при виробництві матеріалів та предметів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;
5) удосконалено вимоги щодо державного контролю та відповідальності операторів ринку.
Джерело: Lexinform