2,57% – норма втрат спирту при виробництві джину

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 17 січня 2025 р. № 48, якою розд. 1 норм виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норм втрат спирту, виноматеріалів, соків під час виробництва алкогольних напоїв, норм виробничих втрат деяких видів алкогольних напоїв доповнено такою позицією:

Найменування технологічної операції Норма втрат спирту, що міститься у готовій продукції, відсотків
Виробництво джинів 2,57

Ці та інші зміни внесено до постанов «Про затвердження норм виробничих втрат і виходу спирту етилового, у тому числі біоетанолу» від 28 жовтня 2022 р. № 1218 і «Про затвердження норм виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норм втрат спирту, виноматеріалів, соків під час виробництва алкогольних напоїв, норм виробничих втрат деяких видів алкогольних напоїв» від 22 листопада 2022 р. № 1310.

Джерело: Lexinform