-
Гелловін 2024: креативні страви для вечірки - 29.10.2024
-
“Стратегічний запас”. Які продукти тривалого зберігання варто мати вдома? - 24.10.2024
-
ТОП-5 страв: культурне та гастрономічне значення сирів в Україні - 22.10.2024
-
Сирний фестиваль: незвичні поєднання або з чим найкраще смакує сир - 14.10.2024
-
Е-система обігу алкоголю, тютюну та рідин в електронних сигаретах запрацює з 2026 р. - 11.10.2024
-
ТОП-5 рецептів з цвітної капусти: як урізноманітнити осіннє меню - 11.10.2024
-
Виробники спирту та біоетанолу враховуватимуть гарантоване податкове зобов’язання з акцизного податку - 10.10.2024
-
Різномаїжний жовтень: акційні пропозиції на улюблені товари у тематичному каталозі від VARUS - 02.10.2024
-
Смак осені: рецепти гарбузових страв - 01.10.2024
-
Октоберфест: відчуй смак Німеччини у себе вдома - 23.09.2024
Весняний раціон: добірка рецептів легких салатів
З приходом весни змінюється не лише погода та настрій, а й підхід до харчування. Весна – це час зелені, легких гарнірів і свіжих овочів. Нарешті можна не гнатися за калорійністю, відчуттям насиченості і бажанням зігрітися за допомогою поживної їжі. Тепер гарячий ситний гарнір можна замінити легким салатом.
Весною саме час змінити своє ставлення до харчування і додати в раціон більше корисних салатів. У продажу з’являється свіжа зелень, перша редиска і черемша. Експерти VARUS.UA підготували 5 рецептів салатів, які легко приготувати самостійно вдома.
Як обирати корисну зелень для салатів?
Всю зелень для салату можна поділити на три смакові групи: нейтральну, з гіркуватістю та з яскраво вираженим смаком. До першої групи належать найпоширеніші види салатів: айсберг, листя шпинату, латук, салат бомано, батавія, пекінська (або салатна) капуста. Продукти цієї групи добре поєднуються практично з будь-якими іншими інгредієнтами завдяки ніжному смаку і хрусткій або, навпаки, ніжній текстурі. Листя деяких салатів можна використовувати і для порційного сервірування.
Тож, і як підібрати відповідну зелень для приготування салату? Для початку згадайте, які інгредієнти ви планували додати до страви. Наприклад, салат романо відмінно поєднується з куркою і червоною рибою, а салат айсберг відмінно доповнить креветки або мідії. Загалом вся зелень чудово поєднується з помідорами, огірками, солодким перцем і морквою.
5 рецептів легких і весняних салатів
Настав час для чогось смачного і водночас корисного. Ми підготували рецепти салатів, які можна приготувати самостійно вдома, не витративши на це багато часу. Зберігайте добірку найкращих весняних салатів, щоб не загубити. А всю необхідну зелень для приготування весняних салатів можна придбати на VARUS.UA, не витрачаючи свій час на походи до супермаркету.
- Салат з редискою та зеленню
У багатьох людей весна асоціюється саме із зеленню, салатами та свіжими овочами. Тому пропонуємо приготувати простий, але дуже смачний салат із продуктів, які є практично в холодильнику кожного українця.
- Огірки – 100 г;
- Редиска – 100 г;
- Зелена цибуля – 5 г;
- Кріп – 5 г;
- Сметана для заправки – 35 г;
- Яйця – 1 шт.
Приготування:
Крок 1. Редиску та огірки нарізати кружечками, залити заправкою зі сметани.
Крок 2. Зварити яйце пашот.
Крок 3. Салат перекласти в блюдо, зверху викласти яйце пашот, оформити подрібненою зеленню кропу і пір’ям зеленої цибулі.
- Салат з авокадо, помідорами та бринзою
Чи знаєте ви, як добре бринза поєднується зі свіжими овочами та зеленню в одному салаті? Якщо ні, тоді вам точно варто спробувати потішити себе і своїх близьких таким салатом. Підготуйте невеликий список продуктів:
- Авокадо – 50 г;
- Шпинат – 50 г;
- Помідори – 100 г;
- Оливкова олія для заправки – 10 г;
- Бринза – 150 г.
Приготування:
Крок 1. Нарізати авокадо, помідори та бринзу невеликими шматочками.
Крок 2. Заправити оливковою олією і ретельно перемішати в тарілці.
- Мікс зелених салатів із гірчичним соусом
Це ідеальний салат для тих, хто хоче з’їсти щось легке та смачне. Тут комбінуються цілих три види салатів, які здивують вас своїм смаком. Такий рецепт також чудово підійде для тих, хто дотримується дієти та правильного харчування.
Що вам знадобиться для приготування такого смачного салату:
- Мікс зелені – рукола, шпинат, салат Лоло Біонда;
- Гірчиця – 10 г;
- Цукор – 30 г;
- Оливкова олія – 200 мл;
- Червоний винний оцет – 70 мл;
- Сіль і перець – за бажанням.
Приготування:
Крок 1. З’єднуємо в посудині гірчицю, цукор, оцет і, збиваючи вінчиком, вливаємо олію струминкою до виникнення емульсії.
Крок 2. Додаємо до свого смаку сіль і чорний перець.
Крок 3. Перед вживанням збити або збовтати в склі. У холодильнику може зберігатися довго.
Крок 4. Мікс салатів скропити оливковою олією, посолити та полити гірчичною заправкою.
- Салат з курячою грудкою, спаржею та апельсином
Шукали смачний весняний салат, який здивує вас своїми неординарними поєднаннями? Салат із куркою, спаржею та апельсином – чудовий варіант. Цей рецепт покриє 30% ваших щоденних потреб у вітамінах і мінералах. В одній порції салату також міститься багато корисного білка.
Необхідні інгредієнти:
- Спаржа – 1 пучок;
- Куряча грудка – 200 г;
- Апельсин – 180 г;
- Салат айсберг;
- Оливкова олія для заправки – 15 г;
- Оливкова олія для заправки – 15 г.
Приготування:
Крок 1. Відварити курячу грудку 20-25 хвилин до готовності.
Крок 2. Заздалегідь потрібно закип’ятити чайник, покласти спаржу в каструлю і залити окропом. Варити протягом 5-7 хвилин.
Крок 3. Почистити апельсин і нарізати на невеликі кубики. Нарізати відварену курячу грудку та спаржу.
Крок 4. Перемішати всі інгредієнти в одній тарілці та заправити оливковою олією.
- Салат з лососем, авокадо та грейпфрутом
Обожнюєте незвичайні поєднання у їжі? Тоді цей салат із грейпфрутом, лососем та авокадо створений саме для вас! Вдале поєднання легкої гіркуватості грейпфрута, ніжної маслянистої м’якоті авокадо та солонуватого лосося підкреслить пікантна цитрусово-гірчична заправка. Такий салат стане прекрасною вечерею для прихильників здорового способу життя, адже він доволі багатий на корисні жири й омега-3, які незамінні для нашого організму.
Ось що знадобиться для приготування:
- Слабосолоний лосось – 100 г;
- Авокадо – 1 штука;
- Грейпфрут – 1 штука;
- Рукола – 200 г;
- Діжонська гірчиця – 20 г;
- Лимонний сік – 1 столова ложка;
- Мед – 1 чайна ложка.
Приготування:
Крок 1. Грейпфрут очистити від шкірки, розділити на скибочки та очистити від плівок і кісточок. Авокадо очистити від шкірки, вийняти кісточку і порізати м’якоть тонкими скибочками.
Крок 2. Листя руколи промити та ретельно обсушити. Слабосолоний лосось потрібно порізати на тонкі скибочки.
Крок 3. У миску або на блюдо викласти салатне листя, розкласти зверху авокадо, скибочки лосося і шматочки грейпфрута. Полити салат лимонним соком, медом та діжонською гірчицею, після чого можна подавати страву до столу.