-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 4 hours назад
-
Що сказали б продукти, якби вміли говорити? - 4 hours назад
-
Що купити — щоб знати, що готувати - 09.05.2025
-
Літо на смак: насолоджуйся морозивом власного виробництва від VARUS! - 30.04.2025
-
Від овочів до вина: що найчастіше замовляють у великих містах України - 30.04.2025
-
Як змінюється поведінка покупців VARUS.UA: тренди, аналітика, адаптація - 29.04.2025
-
ТМ Varto презентує новинку: хрумкий перекус для активного життя! - 16.04.2025
-
BBQ MASTER: Сезон грилю починається саме зараз! - 31.03.2025
-
Що готувати, коли зовсім немає часу? Страви за 10 хвилин - 25.03.2025
-
Міксологія без міфів: новий рівень барної культури України у подкасті “Антискептик” від MAUDAU - 19.03.2025
У Kоблево зібрали більше 10 тисяч тонн винограду
Цього року збирали 400 тонн винограду в день – це рекорд у Коблево. Загалом протягом вересня коблевські виноградарі зібрали більше 10 тисяч тон винограду. Близько 70% врожаю збирали селективно руками для виробництва вин високої якості
Літо 2019 було не надто сприятливими для українських виноградарів – посушливе і спекотне без дощів — нетипове для узбережжя Чорного моря. Проте перевагою нинішнього врожаю є не кількість, але якість: завдяки сухому сезону увесь врожай повністю дозрів і це добре позначиться на якості вина.
Головний винороб ПАТ Коблево Тетяна Матвєєва: «Усю вологу виноград брав з ґрунтів, а ззовні його зігрівало щедре сонце. Відсутність дощів вплинула на дозрівання винограду тож і вино ми очікуємо особливе – насичене, з яскраво вираженими характеристиками сортів, з фруктовими нотами в ароматі і смаку».
Загалом цього року у Коблево зібрали 10,5 тисяч тонн винограду, це на 16% менше порівняно із минулорічним врожаєм. На території більше 2000 га тут вирощують 16 сортів винограду європейських сортів і локальні аборигенські сорти: Одеський Чорний, Бастардо Магарачский, Мускат Одесский. У Коблево виноград збирають руками – до селективного збирання залучено 270 робітників. Ручний збір винограду застосовують для вин лінійок Select і Reserve, до того ж частина робіт проводиться на світанку, аби виноград не нагрівався. Такий селекційний збір гарантує якість відбору тільки найкращого винограду, що впливає на якість вина.
Зараз триває сезон переробки винограду. Створене з нього вино буде дозрівати у виносховищі, а вже починаючи з січня 2020 з’явиться у продажу.