-
Як не залишити весь бюджет у супермаркеті: прості способи заощаджувати на покупках - 2 дней назад
-
Новинка у VARUS: Ікра кети Origin 200 г — преміальна якість зі знижкою до -35% - 21.02.2025
-
Нове печиво MONIKA ТМ Varto у супермаркетах VARUS: класика, що тане у роті - 17.02.2025
-
Ігристе для першого побачення та Дня Закоханих: новий випуск подкасту “Антискептик” від MAUDAU - 12.02.2025
-
У VARUS назвали 5 трендів розвитку ринку ритейлу у 2025 році - 07.02.2025
-
5 поширених страхів онлайн-замовлень продуктів: як VARUS.UA допомагає їх подолати - 23.01.2025
-
Фітосанітарні заходи не поширюються на дерев’яні діжки для вина та спиртних напоїв, що нагрівалися в процесі виготовлення - 16.01.2025
-
Виробник спиртного напою не може двічі оскаржити рішення органу сертифікації, але може скаржитися до Держпродспоживслужби - 15.01.2025
-
Безалкогольна класика. В Україні з’явився Guinness 0.0 - 27.12.2024
-
Віскі без секретів: новий епізод подкасту «Антискептик» від MAUDAU - 24.12.2024
У Kоблево зібрали більше 10 тисяч тонн винограду
Цього року збирали 400 тонн винограду в день – це рекорд у Коблево. Загалом протягом вересня коблевські виноградарі зібрали більше 10 тисяч тон винограду. Близько 70% врожаю збирали селективно руками для виробництва вин високої якості
Літо 2019 було не надто сприятливими для українських виноградарів – посушливе і спекотне без дощів — нетипове для узбережжя Чорного моря. Проте перевагою нинішнього врожаю є не кількість, але якість: завдяки сухому сезону увесь врожай повністю дозрів і це добре позначиться на якості вина.
Головний винороб ПАТ Коблево Тетяна Матвєєва: «Усю вологу виноград брав з ґрунтів, а ззовні його зігрівало щедре сонце. Відсутність дощів вплинула на дозрівання винограду тож і вино ми очікуємо особливе – насичене, з яскраво вираженими характеристиками сортів, з фруктовими нотами в ароматі і смаку».
Загалом цього року у Коблево зібрали 10,5 тисяч тонн винограду, це на 16% менше порівняно із минулорічним врожаєм. На території більше 2000 га тут вирощують 16 сортів винограду європейських сортів і локальні аборигенські сорти: Одеський Чорний, Бастардо Магарачский, Мускат Одесский. У Коблево виноград збирають руками – до селективного збирання залучено 270 робітників. Ручний збір винограду застосовують для вин лінійок Select і Reserve, до того ж частина робіт проводиться на світанку, аби виноград не нагрівався. Такий селекційний збір гарантує якість відбору тільки найкращого винограду, що впливає на якість вина.
Зараз триває сезон переробки винограду. Створене з нього вино буде дозрівати у виносховищі, а вже починаючи з січня 2020 з’явиться у продажу.