-
Безалкогольна класика. В Україні з’явився Guinness 0.0 - 27.12.2024
-
Віскі без секретів: новий епізод подкасту «Антискептик» від MAUDAU - 24.12.2024
-
ТОП-5 найпопулярніших страв у VARUS CAFE: що обирають клієнти? - 23.12.2024
-
Доходи ресторанного бізнесу в Україні торік приросли на 120%: хто заробив найбільше? - 23.12.2024
-
Мемна доставка: як завоювати серця аудиторії через гумор - 17.12.2024
-
Корисні крем-супи: історія, популярність і рецепти - 12.12.2024
-
3 кращі рецепти гарячого шоколаду для затишних вечорів - 04.12.2024
-
Виробництво алкоголю і тютюну атестуватиме Укрметртестстандарт - 02.12.2024
-
ТОП страв з білої риби - 27.11.2024
-
Кращі запіканки для ситної вечері - 21.11.2024
У Kоблево зібрали більше 10 тисяч тонн винограду
Цього року збирали 400 тонн винограду в день – це рекорд у Коблево. Загалом протягом вересня коблевські виноградарі зібрали більше 10 тисяч тон винограду. Близько 70% врожаю збирали селективно руками для виробництва вин високої якості
Літо 2019 було не надто сприятливими для українських виноградарів – посушливе і спекотне без дощів — нетипове для узбережжя Чорного моря. Проте перевагою нинішнього врожаю є не кількість, але якість: завдяки сухому сезону увесь врожай повністю дозрів і це добре позначиться на якості вина.
Головний винороб ПАТ Коблево Тетяна Матвєєва: «Усю вологу виноград брав з ґрунтів, а ззовні його зігрівало щедре сонце. Відсутність дощів вплинула на дозрівання винограду тож і вино ми очікуємо особливе – насичене, з яскраво вираженими характеристиками сортів, з фруктовими нотами в ароматі і смаку».
Загалом цього року у Коблево зібрали 10,5 тисяч тонн винограду, це на 16% менше порівняно із минулорічним врожаєм. На території більше 2000 га тут вирощують 16 сортів винограду європейських сортів і локальні аборигенські сорти: Одеський Чорний, Бастардо Магарачский, Мускат Одесский. У Коблево виноград збирають руками – до селективного збирання залучено 270 робітників. Ручний збір винограду застосовують для вин лінійок Select і Reserve, до того ж частина робіт проводиться на світанку, аби виноград не нагрівався. Такий селекційний збір гарантує якість відбору тільки найкращого винограду, що впливає на якість вина.
Зараз триває сезон переробки винограду. Створене з нього вино буде дозрівати у виносховищі, а вже починаючи з січня 2020 з’явиться у продажу.