-
Інфографіка Zakaz.ua: які продукти у березні відносно лютого стали коштувати дешевше на полицях супермаркетів - 17.03.2023
-
Fozzy Group запроваджує європейську систему маркування продуктів Nutri-Score - 16.03.2023
-
ТОП-смачних бутербродів на сніданок від Zakaz.ua. Частина 1 - 03.03.2023
-
ТОП-смачних бутербродів від Zakaz.ua. Частина 2 - 03.03.2023
-
Інфографіка: які продукти стали дешевше в українських супермаркетах протягом року - 25.01.2023
-
М’ясний ням! ТОП-рецептів смачних страв з курятини від Zakaz.ua - 19.01.2023
-
Запровадження попляшкового обліку алкоголю може створити надмірне навантаження для легальних операторів ринку - 17.01.2023
-
Індекс олів’є 2022: як за рік змінилася вартість новорічного салату - 27.12.2022
-
Консерви для ЗСУ, солодощі з Маріуполя та традиції українського чаювання: хто отримав підтримку у проєкті «Фудбудуємо майбутнє» - 21.12.2022
-
Zakaz.ua запустив доставку з нового Ultramarket на Подолі - 15.12.2022
На Львівщині запрацювало нове виробництво якісних сирів
У селі Поляни Золочівського району ТзОВ «Барком» відкрило нове виробництво м’яких та напівтвердих сортів сиру. Для цього тут використовують традиційні галицькі та карпатські рецепти.
Відтак на підприємстві переробляють майже 3000 літрів молока на добу, з них 80 % з власної сировини з ферми, також розташованої в селі Поляни та 20% закуповують у селянських господарствах Золочівського району. За добу тут виготовляють 306 кілограмів сиру. У самому ж цеху вже працевлаштовані 5 місцевих мешканців, а загалом на сирзаводі працюватимуть 39 осіб.
«Дуже важливо, що ми відкриваємо таке підприємство саме тут, адже це додаткові робочі місця, також це розвиток навколишніх територій, адже частину молока закуповуватимуть в індивідуальних сільських господарствах. А це дозволяє розвиватись дрібному бізнесу безпосередньо на селі. До того ж тут зберігають традиційні кулінарні традиції, які характерні саме для Західної України», — зазначив під час відкриття підприємства перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.
У перспективі ж на сільському виробництві планують виготовляти тверді сири так званої голландської групи, для чого львівські фахівці поїдуть у Нідерланди та перейматимуть там досвід іноземних спеціалістів у цій галузі. По тому кількість працівників на цій сироварні збільшать у понад 2 рази.
Ігор Галущак
Львів