-
Секрети здорового перекусу: страви, які допоможуть зберегти енергію та підтримати активність впродовж дня - 18 hours назад
-
Збалансоване харчування: як створити меню з рослинних продуктів під час посту - 18.04.2024
-
Корисні напої для заряду енергії та підтримки здоров’я: ТОП-10 рецептів смузі - 11.04.2024
-
Презентуємо потужний барний фестиваль «Спільнота» від Diageo Bar Academy - 10.04.2024
-
Як змінились алкогольні вподобання українців. Аналітика VARUS.UA - 10.04.2024
-
Весняний калейдоскоп: розпочинаємо місяць здорового харчування з VARUS - 02.04.2024
-
Весняний раціон: добірка рецептів легких салатів - 29.03.2024
-
Планову, швидку чи самовивіз: яку доставку обирають українці. Аналітика VARUS.UA - 22.03.2024
-
Масниця 2024: як за рік змінилися ціни на продукти для млинців - 15.03.2024
-
День святого Патрика: тематичні рецепти - 14.03.2024
Малі ресторани також облаштовуватимуть місця для розвантаження
Міністерство регіонального розвиту, будівництва та житлово-комунального господарства повідомляє про підготовку змін до правил поставки товарів у ресторани.
Міністерство наразі вивчає перспективи посилення вимог ДБН та впровадження спеціальних обов’язкових розвантажувальних платформ, майданчиків або приміщень для того, щоб під час розвантаження не створювали перешкод жителям навколишніх будинків та не порушували їхнього комфорту.
Нині діючі норми щодо облаштування спеціального розвантажувального простору не поширюються на заклади харчування до 150 кв. м.
Відсутність розмежування прибудинкової території і території для розвантаження, постійний шум від розвантажувальних машин, запахи продуктів та відходів від них, які часто не прибирають, заважають всім довкола.
Тому розглядається можливість увести вимогу обов’язкового облаштування розвантажувальних місць, а також шумозахисту та захисту від запахів. Також невеликі ресторани муситимуть встановлювати окремі спеціальні контейнери для сміття.
Джерело: LexInform