-
Худнемо до літа! ТОП дієтичних продуктів - 26.05.2023
-
Лідер ринку слабоалкогольних напоїв – SHAKE™ святкує ювілей - 23.05.2023
-
Дерусифікація товарів у продуктовому ритейлі - 18.05.2023
-
Шашличний сезон 2023: як вибрати м’ясо та яка його вартість у супермаркетах - 12.05.2023
-
Напій NON STOP додасть сил героям нової гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля - 08.05.2023
-
Лайфхаки вибору якісних манго, лічі, рамбутану та інших екзотичних фруктів - 04.05.2023
-
Індекс борщу: як змінилася вартість української страви - 27.04.2023
-
Великдень 2023: що покласти у кошик до церкви та у скільки обійдуться святкові смаколики - 05.04.2023
-
Інфографіка Zakaz.ua: які продукти у березні відносно лютого стали коштувати дешевше на полицях супермаркетів - 17.03.2023
-
Fozzy Group запроваджує європейську систему маркування продуктів Nutri-Score - 16.03.2023
Малі ресторани також облаштовуватимуть місця для розвантаження
Міністерство регіонального розвиту, будівництва та житлово-комунального господарства повідомляє про підготовку змін до правил поставки товарів у ресторани.
Міністерство наразі вивчає перспективи посилення вимог ДБН та впровадження спеціальних обов’язкових розвантажувальних платформ, майданчиків або приміщень для того, щоб під час розвантаження не створювали перешкод жителям навколишніх будинків та не порушували їхнього комфорту.
Нині діючі норми щодо облаштування спеціального розвантажувального простору не поширюються на заклади харчування до 150 кв. м.
Відсутність розмежування прибудинкової території і території для розвантаження, постійний шум від розвантажувальних машин, запахи продуктів та відходів від них, які часто не прибирають, заважають всім довкола.
Тому розглядається можливість увести вимогу обов’язкового облаштування розвантажувальних місць, а також шумозахисту та захисту від запахів. Також невеликі ресторани муситимуть встановлювати окремі спеціальні контейнери для сміття.
Джерело: LexInform