-
Інфографіка: які продукти стали дешевше в українських супермаркетах протягом року - 25.01.2023
-
М’ясний ням! ТОП-рецептів смачних страв з курятини від Zakaz.ua - 19.01.2023
-
Запровадження попляшкового обліку алкоголю може створити надмірне навантаження для легальних операторів ринку - 17.01.2023
-
Індекс олів’є 2022: як за рік змінилася вартість новорічного салату - 27.12.2022
-
Консерви для ЗСУ, солодощі з Маріуполя та традиції українського чаювання: хто отримав підтримку у проєкті «Фудбудуємо майбутнє» - 21.12.2022
-
Zakaz.ua запустив доставку з нового Ultramarket на Подолі - 15.12.2022
-
Бренд Koskenkorva запускає конкурс для підтримки барменів України з приготування гарячих коктейлів «KOSKENKORVA MAKE IT HOT 2022» - 07.12.2022
-
Аналітика Zakaz.ua: як за рік змінилися ціни на цитрусові - 07.12.2022
-
Нові нормативні вимоги до спиртних напоїв - 06.12.2022
-
Готуємось закуповувати корпоративні подарунки: як змінилися ціни на цукерки та алкоголь - 02.12.2022
Консерви для ЗСУ, солодощі з Маріуполя та традиції українського чаювання: хто отримав підтримку у проєкті «Фудбудуємо майбутнє»
Восени «Лавка Традицій» і Mastercard запустили проєкт підтримки крафтових виробників, які постраждали від війни – «Фудбудуємо майбутнє». Бренди вирішили подбати про тих, чиї потреби добре знають: компанія Mastercard вже багато років підтримує представників МСБ, а «Лавка Традицій» – допомагає розвиватися українським гастропідприємцям.
Протягом двох місяців організатори проєкту збирали відеорозповіді учасників з різних куточків країни, аби обрати тих, хто наразі особливо потребує допомоги та має сміливий план для подальшого розвитку. За допомогою звернулося більше сотні гастропідприємців – і новачків, і досвідчених виробників, кожен – з унікальним, чесним та смачним продуктом, виготовленим в Україні та для українців.
За рішенням журі та результатами народного голосування допомогу розподілили наступним чином:
- Фінансову підтримку (сукупний грантовий фонд склав 250 000 грн) отримають:
— Олена Бойченко, крафтовий сир Boychenko cheese
— Валентин Коншен, веганські консерви The Loopci
— Крістіна Кіслих, кондитерська Space Invaders Fudge
— Світлана Чуб, ефірні олії та трав‘яні чаї RICHKA
— Каріна Муль, сімейна пасіка Sweet life
- На 14 (замість десяти запланованих на старті проєкту) учасників чекають консультації з професійними менторами:
— Анна Воронова, крафтова гастрономія «Смак У»
— Олена Заїка, сироварня «Смачний дім»
— Станіслава Бабич, веган-продукція «Хорс»
— Віта Наконечна, напівфабрикати «Баба Peredala»
— Василь Корнет, ферма з вирощування мікрозелені
— Сергій Данчишин, крафтовий шоколад Leopol’
— Оксана Труш, шоколад на меду «Жу-жу shop»
— Олена Дубина, міні-пекарня
— Віра Ковальова, крафтове печиво Healthy Cookies
— Ганна Дондик, продукти переробки з фруктів та овочів
— Євгенія Молчанова, сироварня «Зелений гай»
— Олена Кіріченко, молочне господарство «Марківчанка»
— Яна Душна, виробництво напівфабрикатів
— Світлана Бегей, домашній цех з ферментації
- Усі фудпідприємці, що залишили заявку для участі у проєкті, отримали безкоштовний доступ до курсу прикладних лекцій «Фудпросвіта» від «Лавки Традицій».
Ознайомитися з історіями учасників можна на сайті проєкту grants.foodprosvita.com.ua