-
Смаки Європи: місяць знижок на імпортні товари у мережі VARUS - 03.05.2024
-
Секрети здорового перекусу: страви, які допоможуть зберегти енергію та підтримати активність впродовж дня - 26.04.2024
-
Збалансоване харчування: як створити меню з рослинних продуктів під час посту - 18.04.2024
-
Корисні напої для заряду енергії та підтримки здоров’я: ТОП-10 рецептів смузі - 11.04.2024
-
Презентуємо потужний барний фестиваль «Спільнота» від Diageo Bar Academy - 10.04.2024
-
Як змінились алкогольні вподобання українців. Аналітика VARUS.UA - 10.04.2024
-
Весняний калейдоскоп: розпочинаємо місяць здорового харчування з VARUS - 02.04.2024
-
Весняний раціон: добірка рецептів легких салатів - 29.03.2024
-
Планову, швидку чи самовивіз: яку доставку обирають українці. Аналітика VARUS.UA - 22.03.2024
-
Масниця 2024: як за рік змінилися ціни на продукти для млинців - 15.03.2024
Консерви для ЗСУ, солодощі з Маріуполя та традиції українського чаювання: хто отримав підтримку у проєкті «Фудбудуємо майбутнє»
Восени «Лавка Традицій» і Mastercard запустили проєкт підтримки крафтових виробників, які постраждали від війни – «Фудбудуємо майбутнє». Бренди вирішили подбати про тих, чиї потреби добре знають: компанія Mastercard вже багато років підтримує представників МСБ, а «Лавка Традицій» – допомагає розвиватися українським гастропідприємцям.
Протягом двох місяців організатори проєкту збирали відеорозповіді учасників з різних куточків країни, аби обрати тих, хто наразі особливо потребує допомоги та має сміливий план для подальшого розвитку. За допомогою звернулося більше сотні гастропідприємців – і новачків, і досвідчених виробників, кожен – з унікальним, чесним та смачним продуктом, виготовленим в Україні та для українців.
За рішенням журі та результатами народного голосування допомогу розподілили наступним чином:
- Фінансову підтримку (сукупний грантовий фонд склав 250 000 грн) отримають:
— Олена Бойченко, крафтовий сир Boychenko cheese
— Валентин Коншен, веганські консерви The Loopci
— Крістіна Кіслих, кондитерська Space Invaders Fudge
— Світлана Чуб, ефірні олії та трав‘яні чаї RICHKA
— Каріна Муль, сімейна пасіка Sweet life
- На 14 (замість десяти запланованих на старті проєкту) учасників чекають консультації з професійними менторами:
— Анна Воронова, крафтова гастрономія «Смак У»
— Олена Заїка, сироварня «Смачний дім»
— Станіслава Бабич, веган-продукція «Хорс»
— Віта Наконечна, напівфабрикати «Баба Peredala»
— Василь Корнет, ферма з вирощування мікрозелені
— Сергій Данчишин, крафтовий шоколад Leopol’
— Оксана Труш, шоколад на меду «Жу-жу shop»
— Олена Дубина, міні-пекарня
— Віра Ковальова, крафтове печиво Healthy Cookies
— Ганна Дондик, продукти переробки з фруктів та овочів
— Євгенія Молчанова, сироварня «Зелений гай»
— Олена Кіріченко, молочне господарство «Марківчанка»
— Яна Душна, виробництво напівфабрикатів
— Світлана Бегей, домашній цех з ферментації
- Усі фудпідприємці, що залишили заявку для участі у проєкті, отримали безкоштовний доступ до курсу прикладних лекцій «Фудпросвіта» від «Лавки Традицій».
Ознайомитися з історіями учасників можна на сайті проєкту grants.foodprosvita.com.ua