-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 9 hours назад
-
Що сказали б продукти, якби вміли говорити? - 9 hours назад
-
Що купити — щоб знати, що готувати - 09.05.2025
-
Літо на смак: насолоджуйся морозивом власного виробництва від VARUS! - 30.04.2025
-
Від овочів до вина: що найчастіше замовляють у великих містах України - 30.04.2025
-
Як змінюється поведінка покупців VARUS.UA: тренди, аналітика, адаптація - 29.04.2025
-
ТМ Varto презентує новинку: хрумкий перекус для активного життя! - 16.04.2025
-
BBQ MASTER: Сезон грилю починається саме зараз! - 31.03.2025
-
Що готувати, коли зовсім немає часу? Страви за 10 хвилин - 25.03.2025
-
Міксологія без міфів: новий рівень барної культури України у подкасті “Антискептик” від MAUDAU - 19.03.2025
Україна в 2020-му більше чаювала
Минулого року до України надійшло 17,2 тисяч тонн чаю вартістю 60,4 мільйонів доларів. Зростання імпорту спостерігалося на 8 відсотків порівняно з 2019-им.
В Україну постачали чай Шрі-Ланка (37 відсотків), Індія (14 відсотків), Китай (11 відсотків), Кенія (10 відсотків), ОАЄ (12 відсотків).
Зелений чай був більше до душі українцям. Його частка становила 16 відсотків від загального обсягу імпорту.
Український ринок чаю залежний від імпортної продукції.
В середньому українець споживає протягом року орієнтовно 0,4 кілограми чаю. Середній світовий показник — це 0,8 кілограм.
Україна виконує також реекспорт чаю, але його масштаби незначні.
Минулого року експортовано 743 тонн чаю вартістю 5,1 мільйонів доларів.
62 відсотки українського експорту чаю припадає на Білорусь та Молдову.
За матеріалами Українського клубу аграрного бізнесу