-
Кращі запіканки для ситної вечері - 3 hours назад
-
Як започаткувати власний бізнес: для підприємців презентували освітній відеокурс - 15.11.2024
-
Жодних застуд: 5 гарячих напоїв для підтримки імунітету - 12.11.2024
-
5 страв, які ви полюбите восени - 08.11.2024
-
Гелловін 2024: креативні страви для вечірки - 29.10.2024
-
“Стратегічний запас”. Які продукти тривалого зберігання варто мати вдома? - 24.10.2024
-
ТОП-5 страв: культурне та гастрономічне значення сирів в Україні - 22.10.2024
-
Сирний фестиваль: незвичні поєднання або з чим найкраще смакує сир - 14.10.2024
-
Е-система обігу алкоголю, тютюну та рідин в електронних сигаретах запрацює з 2026 р. - 11.10.2024
-
ТОП-5 рецептів з цвітної капусти: як урізноманітнити осіннє меню - 11.10.2024
День Закоханих: романтичні страви, які можна приготувати вдома
Будь-який дорослий чи дитина добре знає про День закоханих. День святого Валентина 14 лютого є неофіційним святом усіх закоханих, яке пройшло крізь століття, і сьогодні популярне в усьому світі. В Україні відзначати це свято також стало традицією. Погодьтесь, це чудовий привід подарувати одне одному частинку своєї любові та листівку-валентинку.
Хоча свято закоханих носить яскраво виражений романтичний характер, проте подарунки та традиції його святкування у різних країнах різняться. Наприклад, у Франції найкращим подарунком у цей день вважають ювелірні прикраси і коштовності, а в Данії – засушені білі квіти. В Італії свято називається солодким днем, тому італійці дарують один одному солодощі та торти, прикрашені голубами та серцями. У Фінляндії 14 лютого відзначають Днем друга, тому у цей день жителі країни вітають зі святом не тільки своїх коханих, але й кращих друзів.
Якщо ж ви хочете здивувати своїх близьких на День Святого Валентина, то приготуйте власними руками щось романтичне. Для цього потрібно заздалегідь вибрати відповідні страви. Фахівці VARUS.UA зібрали 5 найкращих рецептів, які приємно здивують простотою приготування та вишуканістю смаків.
ТОП-5 оригінальних рецептів на День закоханих
День закоханих – це не просто свято, а нагода проявити свої почуття через увагу. А що може бути кращим, ніж романтична вечеря, яку ви приготували власноруч. Розпочнемо нашу підбірку ідеальних страв на День закоханих з чогось легкого, але надзвичайно смачного та романтичного.
Швидка та смачна закуска для двох: брускета з помідором
Брускета – це класика італійської кухні, яка завоювала серця багатьох людей у всьому світі. Ця закуска чудово підходить для романтичної вечері, адже вона не тільки чудова на смак, а ще її легко приготувати. До того ж, помідори – це джерело антиоксидантів і вітамінів, які сприятливо впливають на здоров’я і настрій, а значить, і на атмосферу вашого вечора.
Необхідні інгредієнти для приготування цієї закуски:
- Багет або чіабата – 1 шт;
- Стиглі помідори – 3 шт;
- Часник – 2 зубчики;
- Оливкова олія – для смаження;
- Свіжий базилік – кілька листочків;
- Дрібка солі та перцю.
Процес приготування:
Почніть із нарізки багета або чіабати на скибочки завтовшки приблизно в 1 см. Обсмажте хліб на сковороді з обох боків до золотистої скоринки. Після чого натріть їх часником для аромату. Помідори наріжте невеликими кубиками. Змішайте їх у мисці з подрібненим базиліком, додайте оливкову олію, сіль і перець на смак. Залишилося тільки викласти отриману масу на скибочки багета або чіабати і все готово.
Фритата: італійський омлет
Почніть день зі смачного і ситного сніданку, приготованого з любов’ю. Фритата – італійський омлет, який стане прекрасним вибором для такого випадку. Ця страва не тільки потішить вас своїм чудовим смаком, а й зарядить енергією на весь день. До того ж, на приготування цієї страви вам знадобиться всього за 10 хвилин.
Для приготування потрібно підготувати невеликий список продуктів:
- Яйця – 5 шт;
- Вершки (або молоко) – 100 мл;
- Сир (будь-який на ваш смак, краще твердих сортів) – 100 г;
- Овочі на свій смак (перець, томати, зелена цибуля, шпинат);
- Оливкова олія – для смаження;
- Дрібка солі та перцю.
Процес приготування:
У глибокій мисці збийте яйця з вершками або молоком, додайте натертий сир і подрібнені овочі. Присоліть і поперчіть за бажанням. Розігрійте духовку до 180 градусів, вилийте суміш у форму для запікання і поставте її готуватись. Очікуйте 10-12 хвилин до готовності страви.
Оскільки ми готуємо до Дня Святого Валентина, то оформити омлет теж пропонуємо оригнінально. Наприклад, використайте спеціальні металеві форми для випікання у вигляді сердечок або виріжте з омлету серця самостійно.
Мексиканський шедевр: тортилья з авокадо та яйцем
День закоханих – це ідеальний час для того, щоб побалувати себе та свого партнера не лише увагою та турботою, а й оригінальною стравою. Розпочніть цей особливий день із легкої та поживної тортильї з авокадо та яйцем. Це поєднання ніжного смаку авокадо, ароматного яйця та легкої гостринки. Якщо говорити щодо користі, то авокадо є джерелом здорових жирів і вітамінів, а яйця забезпечать вас білком, що надасть сили на весь день.
Що потрібно для приготування:
- Тортилья – 2 шт;
- Авокадо – 1 шт;
- Яйця (варені) – 2 шт;
- Моцарела – 100 г;
- Лимонний сік – 1/2 чайної ложки;
- Оливкова олія – для смаження;
- Дрібка солі та перцю.
Процес приготування:
Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку і подрібніть м’якоть виделкою до консистенції пюре. Додайте кілька крапель лимонного соку, сіль і перець за бажанням. Тортильї підігрійте на сухій сковороді з обох боків до легкої хрусткої скоринки. На кожну тортилью викладіть шар авокадо, зверху покладіть порізане варене яйце. Страва готова, смачного!
Ідеальна романтична вечеря: паста з креветками під соусом з авокадо
У День закоханих потрібно не тільки створити особливу атмосферу, а й приготувати смачну страву, що неодмінно порадує вашу близьку людину.
Паста з креветками під соусом з авокадо – це страва, яка безсумнівно додасть романтики та витонченості вашому вечору. Поєднання ніжного смаку морепродуктів і кремової текстури авокадо перетворює цю страву на справжній кулінарний шедевр.
Вам знадобиться такий набір інгредієнтів:
- Паста (спагеті або феттучіні) – 200 г;
- Креветки (очищені) – 200 г;
- Стигле авокадо – 1 шт;
- Часник – 2 зубчики;
- Вершки – 100 мл;
- Лимонний сік – 1 чайна ложка;
- Оливкова олія – для смаження;
- Пармезан і свіжа зелень для подачі;
- Дрібка солі та перцю.
Процес приготування:
Відваріть пасту до стану аль денте в підсоленій воді згідно з інструкцією на пакуванні. У блендері змішайте м’якоть авокадо, часник, вершки, лимонний сік до отримання однорідного кремового соусу. Посоліть і поперчіть на свій смак. На пательні на середньому вогні обсмажте креветки в оливковій олії до готовності, близько 3-4 хвилин з кожного боку. Змішайте готову пасту з соусом, додайте креветки та ретельно перемішайте.
Солодке життя: бананові оладки з шоколадом
Святковий ранок можна розпочати особливого сніданку. Наприклад, це можуть бути бананові оладки із шоколадом. Така страва не залишить байдужим жодного члена вашої родини.
Бананові оладки з шоколадом – це поєднання солодкості стиглих бананів та насиченого смаку шоколаду, яке обов’язково сподобається кожному. До того ж, нагадаємо, що банани – це джерело калію та вітамінів групи B, а шоколад сприяє виробленню ендорфінів – гормонів щастя.
Тож ось перелік необхідних інгредієнтів:
- Стиглі банани – 2 шт;
- Темний шоколад – 50 г;
- Яйця – 1 шт;
- Борошно – 100 г;
- Молоко – 50 мл;
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Рослинна олія – 1 столові ложки;
- Дрібка солі.
Процес приготування:
У глибокій мисці розімніть банани виделкою до стану пюре. Додайте яйце і добре перемішайте. Насипте борошно з розпушувачем і сіллю та ретельно перемішайте. Не забудьте додати молоко та олію. Наріжте шоколад на дрібні шматочки й додайте в тісто, ще раз все добре перемішайте. На суху сковорідку викладайте тісто ложкою, формуючи оладки. Смажте з кожного боку до золотистої скоринки.
Святкова вечеря чи сніданок разом на 14 лютого – це один з найкращих способів висловити свої почуття до близьких вам людей. І дійсно найважливішим є те, щоб страви були приготовані від душі, і тоді вони обов’язково сподобаються. Всі необхідні інгредієнти для приготування можна легко замовити з доставкою на VARUS.UA. Пам’ятайте, що запорука успіху смачної страви – це якісні продукти.