-
Українці за минулий рік зʼїли морозива на понад 13,3 млрд грн - 11 hours назад
-
Почну з понеділка: складаємо кошик продуктів для правильного харчування - 28.05.2025
-
Нові чипси ВТМ Varto з різними смаками вже у VARUS - 27.05.2025
-
До Дня Києва у MAUDAU випустили комбучу зі смаком “Київського бузку” - 23.05.2025
-
Справжній смак італійських традицій: TM Origin представляє новинку — масло вершкове 82% - 22.05.2025
-
Як з VARUS.UA легко зібрати кошик для дачного вікенду: добірка товарів і готових ідей - 19.05.2025
-
5 неочікуваних речей про текілу, які ми дізналися з подкасту MAUDAU - 16.05.2025
-
Як кияни готуються до пікніків і барбекю сезону: що замовляють на VARUS.UA - 15.05.2025
-
Маленькі травневі задоволення на VARUS.UA: як перетворити покупки на свято - 14.05.2025
-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 13.05.2025
Олександр Лієв: У жовтні на Херсонщині пройде семнінар присвячений винному туризму
Міністр аграрної політики та продовольства УкраїниОлексій Павленко неодноразово підкреслював, що у нашій країні зелений туризм є одним з найперспективніших важелів залучення інвестицій у розвиток сільських територій.
Відтак було поставлено завдання розвивати цей напрям у рамках діяльності Мінагрополітики, методологічно сприяти власникам сільських садиб. Про це повідомив радникМіністра – координатор напряму сільського зеленого туризму в міністерстві Олександр Лієв у інтерв’ю Національній радіокомпанії України.
Він зазначив, що відомство разом із Асоціацією індустрії гостинності України започаткувало цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
«Цей проект дозволяє власникам садиб обмінюватися досвідом, формувати концепцію розвитку цього виду туризму, як бізнесу. Нині у кожній області є близько 2 тисячі об’єктів зеленого туризму. Це фермерські господарства, приватні маєтки, які не лише заробляють кошти на своїй продукції і послугах, але і просувають власні бренди», – наголосив Олександр Лієв.
Він підкреслив, що сільський зелений туризм можна реалізувати у будь-якому регіоні країни як успішний соціально-економічний проект. «Ми втратили російський ринок і маємо максимально використати можливості внутрішнього ринку. І розвиток туризму збільшує внутрішній ринок споживання в Україні», – зауважив радник Міністра.
Потенціал нашого зеленого туризму надзвичайно великий. Навіть без фінансової підтримки держави він більше, ніж у Латвії, Литві, Польщі, інших східноєвропейських країнах на момент їх вступу до ЄС.
«Наступний семінар, присвячений винному туризму, проведемо у жовтні цього року на Херсонщині. На території України понад 100 господарств, які займаються малим виноробством. Це цікавий і перспективний вид бізнесу. Адже вкладена фермером 1 гривня дає дохід району щонайменше у 3 гривні уже з третього року роботи цього об’єкта», – наголосив Олександр Лієв.
Джерело: http://msb.enarod.org/