-
VARUS представив новинку власної ТМ Varto — печиво «Фруттанчик» Спробуй зі знижкою -40 % - 08.12.2025
-
VARUS підбив підсумки Сирного фестивалю: понад 400 позицій, рекордне зростання продажів і нові смаки - 02.12.2025
-
Солодка новинка у VARUS: печиво-сендвіч NEW ORLANDO з суницею - 28.11.2025
-
5 міфів про коньяк, у які час перестати вірити - 23.10.2025
-
Ніжність, що смакує до чаю: новинка зефір від власної ТМ Varto вже у VARUS - 20.10.2025
-
Солодкий настрій у кожному шматочку: халва власної ТМ Varto вже у VARUS - 10.10.2025
-
VARUS запускає космічний Сирний фестиваль - 29.09.2025
-
Пивоколада від MAUDAU: як затримати літо в келиху - 22.09.2025
-
FoodTech-2025: головні тренди харчових технологій - 16.09.2025
-
Додайте вогника улюбленим стравам: новий соус “Солодкий чилі” від ТМ Varto - 20.08.2025
Олександр Лієв: У жовтні на Херсонщині пройде семнінар присвячений винному туризму
Міністр аграрної політики та продовольства УкраїниОлексій Павленко неодноразово підкреслював, що у нашій країні зелений туризм є одним з найперспективніших важелів залучення інвестицій у розвиток сільських територій.
Відтак було поставлено завдання розвивати цей напрям у рамках діяльності Мінагрополітики, методологічно сприяти власникам сільських садиб. Про це повідомив радникМіністра – координатор напряму сільського зеленого туризму в міністерстві Олександр Лієв у інтерв’ю Національній радіокомпанії України.
Він зазначив, що відомство разом із Асоціацією індустрії гостинності України започаткувало цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
«Цей проект дозволяє власникам садиб обмінюватися досвідом, формувати концепцію розвитку цього виду туризму, як бізнесу. Нині у кожній області є близько 2 тисячі об’єктів зеленого туризму. Це фермерські господарства, приватні маєтки, які не лише заробляють кошти на своїй продукції і послугах, але і просувають власні бренди», – наголосив Олександр Лієв.
Він підкреслив, що сільський зелений туризм можна реалізувати у будь-якому регіоні країни як успішний соціально-економічний проект. «Ми втратили російський ринок і маємо максимально використати можливості внутрішнього ринку. І розвиток туризму збільшує внутрішній ринок споживання в Україні», – зауважив радник Міністра.
Потенціал нашого зеленого туризму надзвичайно великий. Навіть без фінансової підтримки держави він більше, ніж у Латвії, Литві, Польщі, інших східноєвропейських країнах на момент їх вступу до ЄС.
«Наступний семінар, присвячений винному туризму, проведемо у жовтні цього року на Херсонщині. На території України понад 100 господарств, які займаються малим виноробством. Це цікавий і перспективний вид бізнесу. Адже вкладена фермером 1 гривня дає дохід району щонайменше у 3 гривні уже з третього року роботи цього об’єкта», – наголосив Олександр Лієв.
Джерело: http://msb.enarod.org/












