-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 3 hours назад
-
Що сказали б продукти, якби вміли говорити? - 4 hours назад
-
Що купити — щоб знати, що готувати - 09.05.2025
-
Літо на смак: насолоджуйся морозивом власного виробництва від VARUS! - 30.04.2025
-
Від овочів до вина: що найчастіше замовляють у великих містах України - 30.04.2025
-
Як змінюється поведінка покупців VARUS.UA: тренди, аналітика, адаптація - 29.04.2025
-
ТМ Varto презентує новинку: хрумкий перекус для активного життя! - 16.04.2025
-
BBQ MASTER: Сезон грилю починається саме зараз! - 31.03.2025
-
Що готувати, коли зовсім немає часу? Страви за 10 хвилин - 25.03.2025
-
Міксологія без міфів: новий рівень барної культури України у подкасті “Антискептик” від MAUDAU - 19.03.2025
Олександр Лієв: У жовтні на Херсонщині пройде семнінар присвячений винному туризму
Міністр аграрної політики та продовольства УкраїниОлексій Павленко неодноразово підкреслював, що у нашій країні зелений туризм є одним з найперспективніших важелів залучення інвестицій у розвиток сільських територій.
Відтак було поставлено завдання розвивати цей напрям у рамках діяльності Мінагрополітики, методологічно сприяти власникам сільських садиб. Про це повідомив радникМіністра – координатор напряму сільського зеленого туризму в міністерстві Олександр Лієв у інтерв’ю Національній радіокомпанії України.
Він зазначив, що відомство разом із Асоціацією індустрії гостинності України започаткувало цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
«Цей проект дозволяє власникам садиб обмінюватися досвідом, формувати концепцію розвитку цього виду туризму, як бізнесу. Нині у кожній області є близько 2 тисячі об’єктів зеленого туризму. Це фермерські господарства, приватні маєтки, які не лише заробляють кошти на своїй продукції і послугах, але і просувають власні бренди», – наголосив Олександр Лієв.
Він підкреслив, що сільський зелений туризм можна реалізувати у будь-якому регіоні країни як успішний соціально-економічний проект. «Ми втратили російський ринок і маємо максимально використати можливості внутрішнього ринку. І розвиток туризму збільшує внутрішній ринок споживання в Україні», – зауважив радник Міністра.
Потенціал нашого зеленого туризму надзвичайно великий. Навіть без фінансової підтримки держави він більше, ніж у Латвії, Литві, Польщі, інших східноєвропейських країнах на момент їх вступу до ЄС.
«Наступний семінар, присвячений винному туризму, проведемо у жовтні цього року на Херсонщині. На території України понад 100 господарств, які займаються малим виноробством. Це цікавий і перспективний вид бізнесу. Адже вкладена фермером 1 гривня дає дохід району щонайменше у 3 гривні уже з третього року роботи цього об’єкта», – наголосив Олександр Лієв.
Джерело: http://msb.enarod.org/