-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 4 hours назад
-
Що сказали б продукти, якби вміли говорити? - 4 hours назад
-
Що купити — щоб знати, що готувати - 09.05.2025
-
Літо на смак: насолоджуйся морозивом власного виробництва від VARUS! - 30.04.2025
-
Від овочів до вина: що найчастіше замовляють у великих містах України - 30.04.2025
-
Як змінюється поведінка покупців VARUS.UA: тренди, аналітика, адаптація - 29.04.2025
-
ТМ Varto презентує новинку: хрумкий перекус для активного життя! - 16.04.2025
-
BBQ MASTER: Сезон грилю починається саме зараз! - 31.03.2025
-
Що готувати, коли зовсім немає часу? Страви за 10 хвилин - 25.03.2025
-
Міксологія без міфів: новий рівень барної культури України у подкасті “Антискептик” від MAUDAU - 19.03.2025
Ресторанный рынок Киева переживает упадок
Усилившаяся конкуренция негативно влияет на доходность бизнеса, в результате чего рестораны все чаще закрываются.
Рестораторы сообщают об активном развитии рынка — которое, однако, могут пережить далеко не все заведения столицы. Так, директор “Ресторанного консалтинга” Ольга Насонова отмечает, что около 80-90% ресторанов, выставленных на продажу, закрываются. Многие собственники не хотят уступать в цене, в результате чего закрывают свои заведения, не получив за них ни копейки.
Руководитель сети Fun Food Family Елена Коваленко добавляет — требования посетителей киевских ресторанов постоянно растут, однако платить больше они пока что не готовы. В то же время, арендные ставки и коммунальные платежи также поднимаются — в результате чего рестораны получают совсем иной размер чистой прибыли и сроки окупаемости.