-
Соцмережі як нова вітрина: як Telegram, Facebook й Instagram впливають на вибір продуктів у VARUS - 2 дней назад
-
Смак, що говорить сам за себе: TM Origin представляє новинку — латвійські шпроти в олії - 20.06.2025
-
Тобі можна дізнатися більше: у мережі VARUS проходять тижні рожевих вин - 20.06.2025
-
Літо на смак: відкрий свій океан з тунцем від ТМ Varto! - 13.06.2025
-
Солодке диво у VARUS: витончені цукерки “Північне сяйво” від власної ТМ Varto вже на полицях - 11.06.2025
-
Українці за минулий рік зʼїли морозива на понад 13,3 млрд грн - 02.06.2025
-
Почну з понеділка: складаємо кошик продуктів для правильного харчування - 28.05.2025
-
Нові чипси ВТМ Varto з різними смаками вже у VARUS - 27.05.2025
-
До Дня Києва у MAUDAU випустили комбучу зі смаком “Київського бузку” - 23.05.2025
-
Справжній смак італійських традицій: TM Origin представляє новинку — масло вершкове 82% - 22.05.2025
Ресторанный рынок Киева переживает упадок
Усилившаяся конкуренция негативно влияет на доходность бизнеса, в результате чего рестораны все чаще закрываются.
Рестораторы сообщают об активном развитии рынка — которое, однако, могут пережить далеко не все заведения столицы. Так, директор “Ресторанного консалтинга” Ольга Насонова отмечает, что около 80-90% ресторанов, выставленных на продажу, закрываются. Многие собственники не хотят уступать в цене, в результате чего закрывают свои заведения, не получив за них ни копейки.
Руководитель сети Fun Food Family Елена Коваленко добавляет — требования посетителей киевских ресторанов постоянно растут, однако платить больше они пока что не готовы. В то же время, арендные ставки и коммунальные платежи также поднимаются — в результате чего рестораны получают совсем иной размер чистой прибыли и сроки окупаемости.