-
Українці за минулий рік зʼїли морозива на понад 13,3 млрд грн - 02.06.2025
-
Почну з понеділка: складаємо кошик продуктів для правильного харчування - 28.05.2025
-
Нові чипси ВТМ Varto з різними смаками вже у VARUS - 27.05.2025
-
До Дня Києва у MAUDAU випустили комбучу зі смаком “Київського бузку” - 23.05.2025
-
Справжній смак італійських традицій: TM Origin представляє новинку — масло вершкове 82% - 22.05.2025
-
Як з VARUS.UA легко зібрати кошик для дачного вікенду: добірка товарів і готових ідей - 19.05.2025
-
5 неочікуваних речей про текілу, які ми дізналися з подкасту MAUDAU - 16.05.2025
-
Як кияни готуються до пікніків і барбекю сезону: що замовляють на VARUS.UA - 15.05.2025
-
Маленькі травневі задоволення на VARUS.UA: як перетворити покупки на свято - 14.05.2025
-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 13.05.2025
На Львівщині запрацювало нове виробництво якісних сирів
У селі Поляни Золочівського району ТзОВ «Барком» відкрило нове виробництво м’яких та напівтвердих сортів сиру. Для цього тут використовують традиційні галицькі та карпатські рецепти.
Відтак на підприємстві переробляють майже 3000 літрів молока на добу, з них 80 % з власної сировини з ферми, також розташованої в селі Поляни та 20% закуповують у селянських господарствах Золочівського району. За добу тут виготовляють 306 кілограмів сиру. У самому ж цеху вже працевлаштовані 5 місцевих мешканців, а загалом на сирзаводі працюватимуть 39 осіб.
«Дуже важливо, що ми відкриваємо таке підприємство саме тут, адже це додаткові робочі місця, також це розвиток навколишніх територій, адже частину молока закуповуватимуть в індивідуальних сільських господарствах. А це дозволяє розвиватись дрібному бізнесу безпосередньо на селі. До того ж тут зберігають традиційні кулінарні традиції, які характерні саме для Західної України», — зазначив під час відкриття підприємства перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.
У перспективі ж на сільському виробництві планують виготовляти тверді сири так званої голландської групи, для чого львівські фахівці поїдуть у Нідерланди та перейматимуть там досвід іноземних спеціалістів у цій галузі. По тому кількість працівників на цій сироварні збільшать у понад 2 рази.
Ігор Галущак
Львів