-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - about 1 hour назад
-
Що сказали б продукти, якби вміли говорити? - about 1 hour назад
-
Що купити — щоб знати, що готувати - 09.05.2025
-
Літо на смак: насолоджуйся морозивом власного виробництва від VARUS! - 30.04.2025
-
Від овочів до вина: що найчастіше замовляють у великих містах України - 30.04.2025
-
Як змінюється поведінка покупців VARUS.UA: тренди, аналітика, адаптація - 29.04.2025
-
ТМ Varto презентує новинку: хрумкий перекус для активного життя! - 16.04.2025
-
BBQ MASTER: Сезон грилю починається саме зараз! - 31.03.2025
-
Що готувати, коли зовсім немає часу? Страви за 10 хвилин - 25.03.2025
-
Міксологія без міфів: новий рівень барної культури України у подкасті “Антискептик” від MAUDAU - 19.03.2025
Малі ресторани також облаштовуватимуть місця для розвантаження
Міністерство регіонального розвиту, будівництва та житлово-комунального господарства повідомляє про підготовку змін до правил поставки товарів у ресторани.
Міністерство наразі вивчає перспективи посилення вимог ДБН та впровадження спеціальних обов’язкових розвантажувальних платформ, майданчиків або приміщень для того, щоб під час розвантаження не створювали перешкод жителям навколишніх будинків та не порушували їхнього комфорту.
Нині діючі норми щодо облаштування спеціального розвантажувального простору не поширюються на заклади харчування до 150 кв. м.
Відсутність розмежування прибудинкової території і території для розвантаження, постійний шум від розвантажувальних машин, запахи продуктів та відходів від них, які часто не прибирають, заважають всім довкола.
Тому розглядається можливість увести вимогу обов’язкового облаштування розвантажувальних місць, а також шумозахисту та захисту від запахів. Також невеликі ресторани муситимуть встановлювати окремі спеціальні контейнери для сміття.
Джерело: LexInform