-
Українці за минулий рік зʼїли морозива на понад 13,3 млрд грн - 16 hours назад
-
Почну з понеділка: складаємо кошик продуктів для правильного харчування - 28.05.2025
-
Нові чипси ВТМ Varto з різними смаками вже у VARUS - 27.05.2025
-
До Дня Києва у MAUDAU випустили комбучу зі смаком “Київського бузку” - 23.05.2025
-
Справжній смак італійських традицій: TM Origin представляє новинку — масло вершкове 82% - 22.05.2025
-
Як з VARUS.UA легко зібрати кошик для дачного вікенду: добірка товарів і готових ідей - 19.05.2025
-
5 неочікуваних речей про текілу, які ми дізналися з подкасту MAUDAU - 16.05.2025
-
Як кияни готуються до пікніків і барбекю сезону: що замовляють на VARUS.UA - 15.05.2025
-
Маленькі травневі задоволення на VARUS.UA: як перетворити покупки на свято - 14.05.2025
-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 13.05.2025
Індекс олів’є: скільки коштує новорічний салат в 2020 році
Новий рік без олів’є як пюрешка без котлетки. Цей салат міцно «закріпився в ДНК» українців і без нього неможливо уявити жодне новорічне застілля. Сервіс доставки їжі Raketa проаналізував ціни на олів’є в різних містах України, дізнавшись, де його готують найдешевше і найдорожче.
«Індекс олів’є» — середня сума вартості олів’є в ресторанах, доставку з яких здійснює сервіс Raketa. Рейтинг показує, наскільки низькі або високі ціни на цей салат в різних містах України
Так, за даними Raketa, в трійку самих «дорогих» міст входять Вінниця, Дніпро і Київ. У цих містах середня ціна олів’є стартує від 90 грн. А ось найнижча середня вартість салату — в Івано-Франківську (33 грн), Кременчуці (54 грн) і Рівне (55 грн).
Також, згідно з рейтингом, найдорожчий олів’є з доставкою можна замовити в Києві за 450 грн (за 200 грамів). А ось найдешевшою новорічною стравою можна поласувати в Івано-Франківську. В одному з місцевих закладів його вартість складає всього 19 грн за 100 грамів. В цілому ж середня вартість олів’є по Україні становить 70 грн.
З цікавого: тільки за листопад клієнти Raketa з’їли понад пів тонни олів’є! І чим ближче до Нового року, тим більше новорічного салату з’їдають українці. У Raketa прогнозують, що в грудні попит на цей салат збільшиться як мінімум в п’ять разів.