-
Топ замовлень навесні: що обирають клієнти і чому. Головні гастрофаворити на VARUS.UA - 4 hours назад
-
Що сказали б продукти, якби вміли говорити? - 4 hours назад
-
Що купити — щоб знати, що готувати - 09.05.2025
-
Літо на смак: насолоджуйся морозивом власного виробництва від VARUS! - 30.04.2025
-
Від овочів до вина: що найчастіше замовляють у великих містах України - 30.04.2025
-
Як змінюється поведінка покупців VARUS.UA: тренди, аналітика, адаптація - 29.04.2025
-
ТМ Varto презентує новинку: хрумкий перекус для активного життя! - 16.04.2025
-
BBQ MASTER: Сезон грилю починається саме зараз! - 31.03.2025
-
Що готувати, коли зовсім немає часу? Страви за 10 хвилин - 25.03.2025
-
Міксологія без міфів: новий рівень барної культури України у подкасті “Антискептик” від MAUDAU - 19.03.2025
Індекс олів’є: скільки коштує новорічний салат в 2020 році
Новий рік без олів’є як пюрешка без котлетки. Цей салат міцно «закріпився в ДНК» українців і без нього неможливо уявити жодне новорічне застілля. Сервіс доставки їжі Raketa проаналізував ціни на олів’є в різних містах України, дізнавшись, де його готують найдешевше і найдорожче.
«Індекс олів’є» — середня сума вартості олів’є в ресторанах, доставку з яких здійснює сервіс Raketa. Рейтинг показує, наскільки низькі або високі ціни на цей салат в різних містах України
Так, за даними Raketa, в трійку самих «дорогих» міст входять Вінниця, Дніпро і Київ. У цих містах середня ціна олів’є стартує від 90 грн. А ось найнижча середня вартість салату — в Івано-Франківську (33 грн), Кременчуці (54 грн) і Рівне (55 грн).
Також, згідно з рейтингом, найдорожчий олів’є з доставкою можна замовити в Києві за 450 грн (за 200 грамів). А ось найдешевшою новорічною стравою можна поласувати в Івано-Франківську. В одному з місцевих закладів його вартість складає всього 19 грн за 100 грамів. В цілому ж середня вартість олів’є по Україні становить 70 грн.
З цікавого: тільки за листопад клієнти Raketa з’їли понад пів тонни олів’є! І чим ближче до Нового року, тим більше новорічного салату з’їдають українці. У Raketa прогнозують, що в грудні попит на цей салат збільшиться як мінімум в п’ять разів.