-
Соцмережі як нова вітрина: як Telegram, Facebook й Instagram впливають на вибір продуктів у VARUS - 2 дней назад
-
Смак, що говорить сам за себе: TM Origin представляє новинку — латвійські шпроти в олії - 20.06.2025
-
Тобі можна дізнатися більше: у мережі VARUS проходять тижні рожевих вин - 20.06.2025
-
Літо на смак: відкрий свій океан з тунцем від ТМ Varto! - 13.06.2025
-
Солодке диво у VARUS: витончені цукерки “Північне сяйво” від власної ТМ Varto вже на полицях - 11.06.2025
-
Українці за минулий рік зʼїли морозива на понад 13,3 млрд грн - 02.06.2025
-
Почну з понеділка: складаємо кошик продуктів для правильного харчування - 28.05.2025
-
Нові чипси ВТМ Varto з різними смаками вже у VARUS - 27.05.2025
-
До Дня Києва у MAUDAU випустили комбучу зі смаком “Київського бузку” - 23.05.2025
-
Справжній смак італійських традицій: TM Origin представляє новинку — масло вершкове 82% - 22.05.2025
Бургер на сніданок, обід і вечерю: статистика замовлень їжі від сервісу Raketa
Українці проміняли піцу і суші на бургери. Сервіс доставки Raketa назвав найпопулярніші блюда, які замовляли в період карантину.
Трійка найбільш популярних страв, доставку яких українці замовляли з ресторанів, виглядає наступним чином:
- бургер — 11,6%;
- бакет — 5,2%;
- картопля — 4,8%.
Ці ж страви є беззаперечними лідерами по замовленнях в обідній, вечірній і нічний час. Примітно, що найбільше бургерів замовляють в пізню годину — з 21 по 23.
І тільки під час сніданку українці віддають перевагу круасанам, ніж стравам з картоплі. При цьому лідерами залишаються ті ж бургери і бакети.
До речі, найпопулярнішим блюдом з картоплі є картопля фрі. Також в топі перебувають картопля по-селянськи і пюре.
Якщо раніше хінкалі користувались попитом більше, ніж вареники і пельмені разом узяті, то зараз тенденція кардинально змінилася. Під час карантину українці віддали свою перевагу традиційним вареникам, а хінкалі покинули трійку лідерів в категорії борошняних страв.
У категорії м’ясних страв відсутній явний лідер по замовленнях. Українці майже з однаковою частотою замовляють котлету і кебаб. А ось стейк користується меншим попитом і займає третє місце в рейтингу.
Любов до українських страв можна простежити і за кількістю замовлень перших страв, де борщ знаходиться на першому місці, витіснивши бульйон і окрошку. Тоді як солянка і зовсім витіснена з трійки лідерів в категорії.
Як відзначають в компанії Raketa, смакові переваги українців не сильно відрізняються в залежності від географії проживання. Так, у всіх містах, де доступна доставка Raketa, список топових страв виглядає практично ідентично. Виняток становлять лише міста, в яких немає мережевих закладів американського фаст-фуду.
Про компанію
Raketa — український сервіс доставки з кафе, ресторанів і супермаркетів. Компанія доставила своє перше замовлення 5 березня 2018 року. На сьогоднішній день послугами Raketa можна скористатися в 25 містах України. У 2020 році сервіс має намір покрити 30 міст, після чого почнеться підключення всіх українських міст з населенням понад 200 тис.