-
Віскі без секретів: новий епізод подкасту «Антискептик» від MAUDAU - 24.12.2024
-
ТОП-5 найпопулярніших страв у VARUS CAFE: що обирають клієнти? - 23.12.2024
-
Доходи ресторанного бізнесу в Україні торік приросли на 120%: хто заробив найбільше? - 23.12.2024
-
Мемна доставка: як завоювати серця аудиторії через гумор - 17.12.2024
-
Корисні крем-супи: історія, популярність і рецепти - 12.12.2024
-
3 кращі рецепти гарячого шоколаду для затишних вечорів - 04.12.2024
-
Виробництво алкоголю і тютюну атестуватиме Укрметртестстандарт - 02.12.2024
-
ТОП страв з білої риби - 27.11.2024
-
Кращі запіканки для ситної вечері - 21.11.2024
-
Як започаткувати власний бізнес: для підприємців презентували освітній відеокурс - 15.11.2024
На Львівщині запрацювало нове виробництво якісних сирів
У селі Поляни Золочівського району ТзОВ «Барком» відкрило нове виробництво м’яких та напівтвердих сортів сиру. Для цього тут використовують традиційні галицькі та карпатські рецепти.
Відтак на підприємстві переробляють майже 3000 літрів молока на добу, з них 80 % з власної сировини з ферми, також розташованої в селі Поляни та 20% закуповують у селянських господарствах Золочівського району. За добу тут виготовляють 306 кілограмів сиру. У самому ж цеху вже працевлаштовані 5 місцевих мешканців, а загалом на сирзаводі працюватимуть 39 осіб.
«Дуже важливо, що ми відкриваємо таке підприємство саме тут, адже це додаткові робочі місця, також це розвиток навколишніх територій, адже частину молока закуповуватимуть в індивідуальних сільських господарствах. А це дозволяє розвиватись дрібному бізнесу безпосередньо на селі. До того ж тут зберігають традиційні кулінарні традиції, які характерні саме для Західної України», — зазначив під час відкриття підприємства перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.
У перспективі ж на сільському виробництві планують виготовляти тверді сири так званої голландської групи, для чого львівські фахівці поїдуть у Нідерланди та перейматимуть там досвід іноземних спеціалістів у цій галузі. По тому кількість працівників на цій сироварні збільшать у понад 2 рази.
Ігор Галущак
Львів