-
Віскі без секретів: новий епізод подкасту «Антискептик» від MAUDAU - 1 день назад
-
ТОП-5 найпопулярніших страв у VARUS CAFE: що обирають клієнти? - 23.12.2024
-
Доходи ресторанного бізнесу в Україні торік приросли на 120%: хто заробив найбільше? - 23.12.2024
-
Мемна доставка: як завоювати серця аудиторії через гумор - 17.12.2024
-
Корисні крем-супи: історія, популярність і рецепти - 12.12.2024
-
3 кращі рецепти гарячого шоколаду для затишних вечорів - 04.12.2024
-
Виробництво алкоголю і тютюну атестуватиме Укрметртестстандарт - 02.12.2024
-
ТОП страв з білої риби - 27.11.2024
-
Кращі запіканки для ситної вечері - 21.11.2024
-
Як започаткувати власний бізнес: для підприємців презентували освітній відеокурс - 15.11.2024
Консерви для ЗСУ, солодощі з Маріуполя та традиції українського чаювання: хто отримав підтримку у проєкті «Фудбудуємо майбутнє»
Восени «Лавка Традицій» і Mastercard запустили проєкт підтримки крафтових виробників, які постраждали від війни – «Фудбудуємо майбутнє». Бренди вирішили подбати про тих, чиї потреби добре знають: компанія Mastercard вже багато років підтримує представників МСБ, а «Лавка Традицій» – допомагає розвиватися українським гастропідприємцям.
Протягом двох місяців організатори проєкту збирали відеорозповіді учасників з різних куточків країни, аби обрати тих, хто наразі особливо потребує допомоги та має сміливий план для подальшого розвитку. За допомогою звернулося більше сотні гастропідприємців – і новачків, і досвідчених виробників, кожен – з унікальним, чесним та смачним продуктом, виготовленим в Україні та для українців.
За рішенням журі та результатами народного голосування допомогу розподілили наступним чином:
- Фінансову підтримку (сукупний грантовий фонд склав 250 000 грн) отримають:
— Олена Бойченко, крафтовий сир Boychenko cheese
— Валентин Коншен, веганські консерви The Loopci
— Крістіна Кіслих, кондитерська Space Invaders Fudge
— Світлана Чуб, ефірні олії та трав‘яні чаї RICHKA
— Каріна Муль, сімейна пасіка Sweet life
- На 14 (замість десяти запланованих на старті проєкту) учасників чекають консультації з професійними менторами:
— Анна Воронова, крафтова гастрономія «Смак У»
— Олена Заїка, сироварня «Смачний дім»
— Станіслава Бабич, веган-продукція «Хорс»
— Віта Наконечна, напівфабрикати «Баба Peredala»
— Василь Корнет, ферма з вирощування мікрозелені
— Сергій Данчишин, крафтовий шоколад Leopol’
— Оксана Труш, шоколад на меду «Жу-жу shop»
— Олена Дубина, міні-пекарня
— Віра Ковальова, крафтове печиво Healthy Cookies
— Ганна Дондик, продукти переробки з фруктів та овочів
— Євгенія Молчанова, сироварня «Зелений гай»
— Олена Кіріченко, молочне господарство «Марківчанка»
— Яна Душна, виробництво напівфабрикатів
— Світлана Бегей, домашній цех з ферментації
- Усі фудпідприємці, що залишили заявку для участі у проєкті, отримали безкоштовний доступ до курсу прикладних лекцій «Фудпросвіта» від «Лавки Традицій».
Ознайомитися з історіями учасників можна на сайті проєкту grants.foodprosvita.com.ua