-
VARUS презентує новинку від власної ТМ Varto: CremaVera — ідеальна пара до гарячих напоїв! - 27.02.2025
-
Як не залишити весь бюджет у супермаркеті: прості способи заощаджувати на покупках - 21.02.2025
-
Новинка у VARUS: Ікра кети Origin 200 г — преміальна якість зі знижкою до -35% - 21.02.2025
-
Нове печиво MONIKA ТМ Varto у супермаркетах VARUS: класика, що тане у роті - 17.02.2025
-
Продуктивність обладнання з виробництва спирту визначатиме науково-дослідний інститут - 13.02.2025
-
Ігристе для першого побачення та Дня Закоханих: новий випуск подкасту “Антискептик” від MAUDAU - 12.02.2025
-
У VARUS назвали 5 трендів розвитку ринку ритейлу у 2025 році - 07.02.2025
-
Єдиний реєстр місць зберігання продукції зі спирту і тютюну запрацює впродовж 60 днів - 28.01.2025
-
5 поширених страхів онлайн-замовлень продуктів: як VARUS.UA допомагає їх подолати - 23.01.2025
-
Фітосанітарні заходи не поширюються на дерев’яні діжки для вина та спиртних напоїв, що нагрівалися в процесі виготовлення - 16.01.2025
Консерви для ЗСУ, солодощі з Маріуполя та традиції українського чаювання: хто отримав підтримку у проєкті «Фудбудуємо майбутнє»
Восени «Лавка Традицій» і Mastercard запустили проєкт підтримки крафтових виробників, які постраждали від війни – «Фудбудуємо майбутнє». Бренди вирішили подбати про тих, чиї потреби добре знають: компанія Mastercard вже багато років підтримує представників МСБ, а «Лавка Традицій» – допомагає розвиватися українським гастропідприємцям.
Протягом двох місяців організатори проєкту збирали відеорозповіді учасників з різних куточків країни, аби обрати тих, хто наразі особливо потребує допомоги та має сміливий план для подальшого розвитку. За допомогою звернулося більше сотні гастропідприємців – і новачків, і досвідчених виробників, кожен – з унікальним, чесним та смачним продуктом, виготовленим в Україні та для українців.
За рішенням журі та результатами народного голосування допомогу розподілили наступним чином:
- Фінансову підтримку (сукупний грантовий фонд склав 250 000 грн) отримають:
— Олена Бойченко, крафтовий сир Boychenko cheese
— Валентин Коншен, веганські консерви The Loopci
— Крістіна Кіслих, кондитерська Space Invaders Fudge
— Світлана Чуб, ефірні олії та трав‘яні чаї RICHKA
— Каріна Муль, сімейна пасіка Sweet life
- На 14 (замість десяти запланованих на старті проєкту) учасників чекають консультації з професійними менторами:
— Анна Воронова, крафтова гастрономія «Смак У»
— Олена Заїка, сироварня «Смачний дім»
— Станіслава Бабич, веган-продукція «Хорс»
— Віта Наконечна, напівфабрикати «Баба Peredala»
— Василь Корнет, ферма з вирощування мікрозелені
— Сергій Данчишин, крафтовий шоколад Leopol’
— Оксана Труш, шоколад на меду «Жу-жу shop»
— Олена Дубина, міні-пекарня
— Віра Ковальова, крафтове печиво Healthy Cookies
— Ганна Дондик, продукти переробки з фруктів та овочів
— Євгенія Молчанова, сироварня «Зелений гай»
— Олена Кіріченко, молочне господарство «Марківчанка»
— Яна Душна, виробництво напівфабрикатів
— Світлана Бегей, домашній цех з ферментації
- Усі фудпідприємці, що залишили заявку для участі у проєкті, отримали безкоштовний доступ до курсу прикладних лекцій «Фудпросвіта» від «Лавки Традицій».
Ознайомитися з історіями учасників можна на сайті проєкту grants.foodprosvita.com.ua