-
Як не залишити весь бюджет у супермаркеті: прості способи заощаджувати на покупках - 8 hours назад
-
Новинка у VARUS: Ікра кети Origin 200 г — преміальна якість зі знижкою до -35% - 15 hours назад
-
Нове печиво MONIKA ТМ Varto у супермаркетах VARUS: класика, що тане у роті - 17.02.2025
-
Ігристе для першого побачення та Дня Закоханих: новий випуск подкасту “Антискептик” від MAUDAU - 12.02.2025
-
У VARUS назвали 5 трендів розвитку ринку ритейлу у 2025 році - 07.02.2025
-
5 поширених страхів онлайн-замовлень продуктів: як VARUS.UA допомагає їх подолати - 23.01.2025
-
Фітосанітарні заходи не поширюються на дерев’яні діжки для вина та спиртних напоїв, що нагрівалися в процесі виготовлення - 16.01.2025
-
Виробник спиртного напою не може двічі оскаржити рішення органу сертифікації, але може скаржитися до Держпродспоживслужби - 15.01.2025
-
Безалкогольна класика. В Україні з’явився Guinness 0.0 - 27.12.2024
-
Віскі без секретів: новий епізод подкасту «Антискептик» від MAUDAU - 24.12.2024
Бургер на сніданок, обід і вечерю: статистика замовлень їжі від сервісу Raketa
Українці проміняли піцу і суші на бургери. Сервіс доставки Raketa назвав найпопулярніші блюда, які замовляли в період карантину.
Трійка найбільш популярних страв, доставку яких українці замовляли з ресторанів, виглядає наступним чином:
- бургер — 11,6%;
- бакет — 5,2%;
- картопля — 4,8%.
Ці ж страви є беззаперечними лідерами по замовленнях в обідній, вечірній і нічний час. Примітно, що найбільше бургерів замовляють в пізню годину — з 21 по 23.
І тільки під час сніданку українці віддають перевагу круасанам, ніж стравам з картоплі. При цьому лідерами залишаються ті ж бургери і бакети.
До речі, найпопулярнішим блюдом з картоплі є картопля фрі. Також в топі перебувають картопля по-селянськи і пюре.
Якщо раніше хінкалі користувались попитом більше, ніж вареники і пельмені разом узяті, то зараз тенденція кардинально змінилася. Під час карантину українці віддали свою перевагу традиційним вареникам, а хінкалі покинули трійку лідерів в категорії борошняних страв.
У категорії м’ясних страв відсутній явний лідер по замовленнях. Українці майже з однаковою частотою замовляють котлету і кебаб. А ось стейк користується меншим попитом і займає третє місце в рейтингу.
Любов до українських страв можна простежити і за кількістю замовлень перших страв, де борщ знаходиться на першому місці, витіснивши бульйон і окрошку. Тоді як солянка і зовсім витіснена з трійки лідерів в категорії.
Як відзначають в компанії Raketa, смакові переваги українців не сильно відрізняються в залежності від географії проживання. Так, у всіх містах, де доступна доставка Raketa, список топових страв виглядає практично ідентично. Виняток становлять лише міста, в яких немає мережевих закладів американського фаст-фуду.
Про компанію
Raketa — український сервіс доставки з кафе, ресторанів і супермаркетів. Компанія доставила своє перше замовлення 5 березня 2018 року. На сьогоднішній день послугами Raketa можна скористатися в 25 містах України. У 2020 році сервіс має намір покрити 30 міст, після чого почнеться підключення всіх українських міст з населенням понад 200 тис.