-
Кращі запіканки для ситної вечері - about 1 hour назад
-
Як започаткувати власний бізнес: для підприємців презентували освітній відеокурс - 15.11.2024
-
Жодних застуд: 5 гарячих напоїв для підтримки імунітету - 12.11.2024
-
5 страв, які ви полюбите восени - 08.11.2024
-
Гелловін 2024: креативні страви для вечірки - 29.10.2024
-
“Стратегічний запас”. Які продукти тривалого зберігання варто мати вдома? - 24.10.2024
-
ТОП-5 страв: культурне та гастрономічне значення сирів в Україні - 22.10.2024
-
Сирний фестиваль: незвичні поєднання або з чим найкраще смакує сир - 14.10.2024
-
Е-система обігу алкоголю, тютюну та рідин в електронних сигаретах запрацює з 2026 р. - 11.10.2024
-
ТОП-5 рецептів з цвітної капусти: як урізноманітнити осіннє меню - 11.10.2024
Малі ресторани також облаштовуватимуть місця для розвантаження
Міністерство регіонального розвиту, будівництва та житлово-комунального господарства повідомляє про підготовку змін до правил поставки товарів у ресторани.
Міністерство наразі вивчає перспективи посилення вимог ДБН та впровадження спеціальних обов’язкових розвантажувальних платформ, майданчиків або приміщень для того, щоб під час розвантаження не створювали перешкод жителям навколишніх будинків та не порушували їхнього комфорту.
Нині діючі норми щодо облаштування спеціального розвантажувального простору не поширюються на заклади харчування до 150 кв. м.
Відсутність розмежування прибудинкової території і території для розвантаження, постійний шум від розвантажувальних машин, запахи продуктів та відходів від них, які часто не прибирають, заважають всім довкола.
Тому розглядається можливість увести вимогу обов’язкового облаштування розвантажувальних місць, а також шумозахисту та захисту від запахів. Також невеликі ресторани муситимуть встановлювати окремі спеціальні контейнери для сміття.
Джерело: LexInform