-
Кращі запіканки для ситної вечері - 21.11.2024
-
Як започаткувати власний бізнес: для підприємців презентували освітній відеокурс - 15.11.2024
-
Жодних застуд: 5 гарячих напоїв для підтримки імунітету - 12.11.2024
-
5 страв, які ви полюбите восени - 08.11.2024
-
Гелловін 2024: креативні страви для вечірки - 29.10.2024
-
“Стратегічний запас”. Які продукти тривалого зберігання варто мати вдома? - 24.10.2024
-
ТОП-5 страв: культурне та гастрономічне значення сирів в Україні - 22.10.2024
-
Сирний фестиваль: незвичні поєднання або з чим найкраще смакує сир - 14.10.2024
-
Е-система обігу алкоголю, тютюну та рідин в електронних сигаретах запрацює з 2026 р. - 11.10.2024
-
ТОП-5 рецептів з цвітної капусти: як урізноманітнити осіннє меню - 11.10.2024
На Львівщині запрацювало нове виробництво якісних сирів
У селі Поляни Золочівського району ТзОВ «Барком» відкрило нове виробництво м’яких та напівтвердих сортів сиру. Для цього тут використовують традиційні галицькі та карпатські рецепти.
Відтак на підприємстві переробляють майже 3000 літрів молока на добу, з них 80 % з власної сировини з ферми, також розташованої в селі Поляни та 20% закуповують у селянських господарствах Золочівського району. За добу тут виготовляють 306 кілограмів сиру. У самому ж цеху вже працевлаштовані 5 місцевих мешканців, а загалом на сирзаводі працюватимуть 39 осіб.
«Дуже важливо, що ми відкриваємо таке підприємство саме тут, адже це додаткові робочі місця, також це розвиток навколишніх територій, адже частину молока закуповуватимуть в індивідуальних сільських господарствах. А це дозволяє розвиватись дрібному бізнесу безпосередньо на селі. До того ж тут зберігають традиційні кулінарні традиції, які характерні саме для Західної України», — зазначив під час відкриття підприємства перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.
У перспективі ж на сільському виробництві планують виготовляти тверді сири так званої голландської групи, для чого львівські фахівці поїдуть у Нідерланди та перейматимуть там досвід іноземних спеціалістів у цій галузі. По тому кількість працівників на цій сироварні збільшать у понад 2 рази.
Ігор Галущак
Львів